40 Jaar getrouwd

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 107
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Opa en oma zijn binnenkort 40 jaar getrouwd, wie heeft er een idee wat er met de kleinkinderen geknutseld kan worden, mijn kinderen zijn 3 jaar.
groetjes Suus


Laat de kinderen hun eigen schilderij maken met vingerverf, doe desnoods de voetjes ook op het papier en laat ze zelf ook lekker vingerverven. Altijd een succes.
Groetjes Riek.

Ik heb mijn kinderen (1 en 3) voor beide opa's en oma's voor hun 40 jarig huwelijk een placemat laten maken. Voor de ene opa en oma hebben ze gekleurd en die van 3 wat stickers geplakt op een A3 papier. Voor de andere opa en oma, die van kamperen houden, heb ik ze laten (vinger)verven. Van het geverfde blad heb ik een bord met bestek uitgeknipt en dat op een gekleurd A3 papier geplakt. Om de placemats af te maken heb ik ze geseald. Zo kregen opa en oma ieder hun eigen placemat en ze worden inmiddels vaak gebruikt.
Groeten, Anita

Je koopt een blok klei, snijdt een plak af, maak het mooi rechthoekig en zet er de afdrukken van de handjes van je kinderen in, door een beetje te duwen.
Mocht je dit eventueel wat duurzamer maken, dan maak je een soort bekistinkje om de klei heen met een paar latjes, die boven de klei uitsteken. Die latjes kan je bijvoorbeeld vastnieten aan elkaar als je ze niet te dik neemt, zoals verfhoutjes. Laat boven op de klei (in de bekisting) vloeibare latex lopen, maar ben niet te zuinig met de latex, deze mag gerust enkele millimeters dik zijn, dan gaat deze ook langer mee. Dit moet je een aantal dagen laten drogen. Nu heb je na een aantal dagen weer 'de handjes' terug, dat is best een grappig gezicht.
Deze handjesmal niet je weer aan een (nieuw) bekistinkje vast, smeert de latex mal in met een dun laagje vaseline (om het later beter eraf te krijgen), niet te dik want de smeersporen van de vaseline blijven in het gips achter, en giet het vol met gips. Als het gips redelijk uit gehard is, kan je de naam en de datum erin krassen. Goed uit laten harden en de mal verwijderen. Deze mal kan je nog een keer aantal keren gebruiken.
Groetjes Wim Baltussen

Toen mijn ouders 40 jaar getrouwd waren hebben de kleinkinderen met elkaar een groot schilderij geverfd met vingerverf elk een eigen hoekje maar het overlapte elkaar wel een mooie lijst er om heen en je hebt een waardevol cadeau. Er gaat immers niets boven eigen gemaakt.
Arja van duin

Voor vraag 2 voor 3 jarigen zou ik zeggen haal bij de Ikea van die goedkope houten fotolijstjes....
Laat de kinderen deze kleuren, verven en beplakken met van alles en nog wat o.a leuke dingen zoals steentjes, hartjes diamantjes, bloemetjes te krijgen bij de zeeman.
Dit ziet er erg leuk uit. Maak op de avond dan met opa en oma een leuke foto met de alle kleinkinderen erbij en laat deze afdrukken, en klaar een eigengemaakt lijstje met leuke foto !!
Succes en Groetjes
Chantal Meyer

Maak met de kleinkinderen een bloementoog van papier die je dan binnen voor de deur neerzet. De bloemen maak je dus heel simpel van wit papier en je laat het de kinderen bv rood of geel kleuren. Plak de bloemen daarna op een stuk stevig karton waar je vorm van een toog van hebt geknipt.
Ook kun je een bloemkrans maken door in het midden van de bloem een touw door te rijgen zodat opa en oma het om de hals kunnen dragen.
Groetjes van Mary

Je kunt bij verschillende winkels canvasdoeken halen. Deze kunnen de kinderen dan (vinger)verven en zo krijgen opa en oma een mooi schilderij cadeau.
Ook is het erg leuk om de kinderen koffiemokken te laten beschilderen.
Groetjes Kim

Ik heb zelf voor mijn ouders al eens een mooie foto gemaakt van alle kleinkinderen tezamen, deze heb ik opgeplakt op een stuk karton. Daarna heb ik van alle kleinkinderen de handjes overgetekend (om de handjes heen tekenen) en in al die uitgeknipte handjes de naam gezet van het betreffende kleinkind en voor de kinderen die dit konden heb ik ze zelf laten kleuren op hun handjes. Hiermee hadden mijn ouders een uniek aandenken aan die specifieke trouwdag. Onderaan of bovenaan met mooie letters schrijven wat je er als wens bij wilt hebben staan.
Ik heb er veel plezier aan beleefd om het te maken met de kleinkinderen en mijn ouders waren er erg blij mee want het was een heel persoonlijk cadeau die je nergens kunt kopen.
Groetjes Desiree

Koop een effen tafellaken (lichte kleur) en laat de kinderen erop tekenen eenvoudige dingen kunnen ze vast wel b.v. een zonnetje, een bloemetje of laat ze lekker hun gang gaan. Doe het met textielstiften dan kan het ook nog gewassen worden. Succes verzekerd!
Groetjes Bianca

Van limonade rietjes, kleine stukjes knippen en ketting rijgen voor opa zowel als oma. Lekker fleurig en feestelijk, wel verschillende kleurtjes gebruiken en de kids de kleuren laten benoemen. Ook nog eens leerzaam.
Van een paar hele rietjes kunnen met wat hulp mooie bloemen gemaakt worden, rietje is dan de stengel en van crepe papier kan mama of papa de bloemen knippen en met strookjes crêpe papier de stengel omwikkelen.
Liefs, groetjes van MB

Een leuk geschenkje voor opa en oma zou kunnen zijn:
* Een hartje van Brooddeeg en dan zelf laten beschilderen
* Een bord maken van papier-maché en dit laten beschilderen
Groetjes Bianca Houben

Koop een damast tafelkleed en laat de kinderen dit met textielstiften versieren. Of koop daar een schildersdoek en laat de kinderen dit beschilderen.
Miek Dekkers

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop