Opa en oma 40 Jaar getrouwd

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 175
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn opa en oma zijn volgende maand 40 jaar getrouwd!
Maar ik weet niet wat ik voor ze moet maken.
Weet iemand het misschien?
Owen


Een idee is om een memoryspel te maken.
Foto,s van familieleden, huisdieren, bekende gebouwen. alles wat herkenbaar is voor opa en oma.
Een ander idee is om een houten dienblad te beschilderen, of allerlei wensen, namen op te (laten) schrijven door familieleden. Vernis er over en je hebt een leuk aandenken.
Dat kan ook op een tafelkleed, of als de familie maar klein is, een theedoek.
Julia

Ik heb vroeger voor mijn oma een grote ring van karton gemaakt met daarin de cijfers 80, omdat ze dat werd. Nu kun je daar van alles van maken, dus ook de cijfers 40!
De ring heb ik eerst zilver gespoten en daarna beplakt met bloemenplaatjes.
Gr. Angelique

Zelf een boeket rozenmaken van crepe papier.
gr Anja

Het is t misschien leuk idee om een mooi fotolijstje te maken en dat te versieren met de letters 40 erop. Doe er een leuke foto in van jezelf als je klaar bent, en geef het dan als kadootje als het zo ver is.
Veel plezier,
Judith

Voor opa&oma die 40 jaar getrouwd zijn:
Neem twee (oude) CD's.
Schrijf er met watervaste viltstift (permanent marker) 40 jr getrouwd op met mooie letters. Wat bloemetjes of slingers er om heen tekenen.
Aan de achterzijde lijm je met een lijmpistool een veiligheidsspeld vast.
Deze draagt het gelukkige stel natuurlijk de hele dag!
Recycle idee met echt groots effect!
Rian de Groot

Mijn schoonvader was onlangs 40 jaar in dienst bij de politie. Voor hem hebben we een prikbord gekocht. Hier hebben we allemaal foto's van de afgelopen 40 jaar opgeplakt, en we hebben spulletjes gekocht die bij de politie horen, en deze ook op het bord geplakt. Denk aan handboeien, een knuppel, politiepet, politieauto, zakje met poedersuiker en snoeppilletjes (voor het idee). Dit hebben we speels door elkaar geplakt.
Mijn schoonvader vond het erg leuk, en kreeg er geen genoeg van om naar te kijken. Allemaal herinneringen, vooral vanwege de foto's.
Misschien dat dit ook een idee voor jou is. Zoek foto's van je opa en oma vanaf dat ze elkaar kennen, trouwfoto's, vakantiefoto's en foto's van hun dierbare.
Denk aan (geboorte/trouwen) kinderen en kleinkinderen, eventuele huisdieren.
Wanneer ze hobby's hebben kun je misschien ook zoiets erbij plakken. Houden ze van uit eten, zorg voor een bord en bestek (misschien is er ergens -of op zolder- een goedkoop kinderservies te vinden) of visitekaartje van betreffend restaurant. Breigaren/breinaalden/mini sjaaltje, pollepel (koken), zelfgemaakt kaartje, kleine fiets, bal (voetbal of andere balsport), theezakje of (oplos)koffiezakje, theelichtje als ze graag kaarsjes aanhebben 's avonds,
parasolletje als ze graag buiten zijn bij mooi weer of graag op vakantie gaan, speelgoedhamertje, houtje, schroefje.. als opa graag klust, verf met kwastje... Bedenk zelf iets wat bij jou opa en oma past.
Ook leuk om zo'n attributen op de rand te plakken. Misschien dat je het bord van te voren kunt verven. De plekken waar uiteindelijk niets wordt geplakt zien er dan wat vrolijker uit.
Als je geen attributen erbij wilt plakken kun je ook gewoon een fotocollage maken. Ik zou dan wel voor een grote fotolijst gaan. Altijd leuk, brengt mooie herinneringen boven.
Ik hoop dat je iets leuks kunt bedenken. Succes ermee.
Groetjes Susan

Ik weet niet of u scrapbooking kent.( je kan dit even opzoeken voor ideetjes)
Hierbij kan je beginnen met foto's vanaf hun huwelijk, hun kinderen, hun kleinkinderen in volgorde van datum. (Ook van hun kindertijd kan je gebruiken maar is wel soms moeilijk)
Dit alles kan je opvrolijken met mooi papier, versieringen zoals auto's, gebruiksvoorwerpen, namaakjuwelen, liedjes, teksten....
Ik had de geboorteaktes van mijn ouders opgevraagd, hun vroegere scholen aangeschreven, hun vroegere werkmakkers, vrienden en andere familieleden om uitleg gevraagd.
Ook was er een van de kleinkinderen die kun zogezegd moest interviewen voor school over vroeger en nu.
Ook hun hobby's, hun beroep en jobs mogen niet ontbreken.
Wij hebben dit gedaan met de 50 ste huwelijksverjaardag van mijn ouders en nu 3 jaar later zie ik ze spontaan in dat boek bladeren.
Ook hadden we de genodigden allen iets laten opschrijven over onze ouders;
anekdotes, positieve dingen, iets voor de toekomst, herinneringen....
dit was op papier die we vooraf in blaadjes hadden geknipt en al deze blaadjes hebben we aan takken bevestigd.
Deze taken hebben we verwerkt tot een boom
De gemaakte boom staat nog steeds in hun woonkamer en
iedereen hangt er spontaan nog blaadjes bij (Bij feestdagen, verjaardagen.)
Ook hadden we 50 rozen voorzien en een grote ballon met 50 erop.
We hebben toen ook een fotoreportage laten maken daar ze in het huishouden al alles hebben.
Als je met een grote groep geld samenbrengt voor een geschenk is dit goed te doen.
Ik weet niet of uw grootouders graag reizen anders kan je ze bv. een klein reisje aanbieden zoals in de tijd toen ze huwden.
Hier was dat meestal op bedevaart voor een paar dagen (met de trein of bus )
dus terug in de tijd met alles erop en eraan. (zelfde hotel, zelfde vervoermiddel, )
Buren hebben dit gedaan en deze vonden het zeer fijn daar ze te voet naar Scherpenheuvel (2 dagen) waren geweest op huwelijksreis
en dus in een trager tempo (10 dagen) terug naar af. (bij iedere stopplaats was er iets leuks voorzien)
Nu 2 jaar later hebben ze er nog plezier aan als ze erover spreken.
Ook kan een zoektocht georganiseerd worden op de plaatsen waar uw grootouders zijn opgegroeid, gelegd en gewerkt hebben.
Dit vraagt veel werk vooraf en je moet over veel informatie beschikken.
Zijn de afstanden niet te ver dan kan men soms met een huifkar op stap en dan een barbecue organiseren.
veel succes,
Marleen

In onze familie maken we vaak een boek
Iedereen krijgt dan de opdracht om een A4 papier te gebruiken om iets voor oma en opa te schrijven, plakken, verven, dichten enz
Dan bundel je het en je kunt zelfs inbinden, of laten inbinden.
Als er een feestavond is, kun je van waxinelichtjes op een spiegel een. Mooi hart maken met het cijfer veertig erin of het cijfer veertig leggen van waxinelichtjes als je aansteekt is het een feestelijk gezicht.
Je kunt een gedicht maken , elk vers begint met een letter van het alfabet, zo neem je het leven door van je grootouders.
Vind je het leuk om te koken, geef ze dan een tegoedbon voor een diner thuis bij jou!
Groeten Betsie

Een ‘Wie is het?-spel’ kopen, kaartjes eruit halen en hierin foto’s van kinderen/kleinkinderen/vrienden/broers/zussen van je opa en oma in doen. Je hebt totaal van ieder dus 3 (geprinte pas)foto’s nodig, 1 voor in het ene bord, 1 voor in het andere bord en 1 omdat je die als kaartje kunt kiezen. Mijn opa en oma vonden het een fantastisch cadeau…
H.gr. Adrianne

Misschien is het leuk om een film te maken met foto's van het echtpaar (bijzondere gebeurtenissen) en zelfgemaakte filmpjes waar jij (of iemand anders) dingen vertelt over je grootouders. Zo heb je een leuke persoonlijke herinnering!
Veel succes, Ugne.

Hier een paar ideetjes:
Je kan een grote 40 maken en die leuk versieren met foto's, plaatjes of cupcakevormpjes.
Je kan een receptenboek maken met je eigen lievelingsrecepten of je vraagt aan de visite hun lekkerste recept mee te brengen en dat in een mooie ordner doen, die jij versierd hebt.
Je kan een lekkers taart maken en die versieren met marsepein of rolfondant.
Succes, groetjes Joke

Het is altijd leuk zelf iets te maken. Je kunt bijvoorbeeld een schilders doek kopen en er een collage opmaken van foto's uit de omgeving van opa en oma van bijvoorbeeld de kerk waar ze zijn getrouwd, of hun eerste huis, familie leden. Of een achter grond schilderen er daar een groot hart op in de kleur rood met ringen van klei in goed gekleurd, deze hang je dan los met behulp van een draad voor het hart.
Of beschilder een servies met speciale verf, dit kun je alleen doen of met meerder familie leden. Als je een pottenbakker in de buurt hebt kun je vragen of deze een, ongeglazuurde, grote vaas heeft waar iedereen tijdens het feest de naam op kan zetten met potlood en dan vragen of de potten bakker dit met kleur overtekende en dan pas een glazuur laag geeft. Nadien een mooie plant erin en opa en oma hebben een mooie herinnering.
succes groetjes
Diana Bastiaanse

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop