Activiteiten met bejaarden

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 185-3
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zou graag nog wat meer activiteiten hebben die je met dementerende bejaarden kan doen. Ik ben al in de bib langsgeweest en heb daar geen enkel boek over activiteiten met dementerenden bejaarden gevonden. Ik heb een activiteit nodig voor mijn gip, deze moet ik uitvoeren met 1 dementerende bejaarden en mag maar een half uur duren. Wie zou mij kunnen helpen. Alvast bedankt.
Kelsey Digneffe


Ik denk dat een hart iedereen nog aanspreekt dus ook jouw doelgroep,
mijn idee:
Teken op mooi stevig papier 2 maal een hart. Laat zelf uitknippen als dat nog gaat. Anders zelf doen.
Leg ze op elkaar met de mooie kant naar buiten. Pons er in de bovenkant een gaatje in. Stop er een klein stukje fiberfill, watten of desnoods een stukje enkele keren dubbelgevouwen WC papier tussen en laat dicht plakken met
lijm of dubbelzijdig plakband.
Lintje door het gaatje
Succes
Corrie

Er is een boek van Gert Bloemendaal specifiek over activiteiten bij dementerende ouderen. Dat boek moet vast nog wel aan te vragen zijn.
Met vriendelijke groet
Marijke Kruunenberg
Activiteitenbegeleidster

Mensen met dementie weten vaak nog veel te vertellen over vroeger. Ik zou zeggen koop een plakboek of een A4 schriftje, vraag aan familie van haar om foto’s van vroeger en plak ze met haar in. Vraag wat er op de foto staat en als er dan een verhaal los komt dan kun je dat met pen eronder schrijven.
Kaarten maken vinden ze ook leuk. Vaak kunnen ze nog best goed een plaatje uitknippen. Stickertje erbij.
Groetjes van Sylvia Scharp.

Zoek liedjes over de tijd op van deze persoon/ personen en ga die met ze zingen en geef ze een eenvoudig muziekinstrumentje zodat ze zelf mee kunnen doen op de maat van de muziek. Of laat ze dansen op de muziek. ik hoop dat je er iets mee kunt.
Groetjes Judith.

Bij ons op het werk maakten we soms soep met enkele (6) dementerende bejaarden (zo kon men de taken beter volgen / ook voor de veiligheid (mes, warmtebron ))
Bij goed weer maakten we ook milkshakes, fruitthee, koude pudding en hapjes (verjaardag van de maand)
Wil je knutselen dan zou ik kiezen voor dingen die de mensen van vroeger kenden
punniken, iets met zoutdeeg maken.
Wat ze ook graag hebben is een handmassage en een voetbad met extra geurtjes
Marleen Defoor

Mischien iets met oude liedjes van vroeger. heb je gelijk de beweging erbij. Ze gaan dan ineens zich wat van vroeger herinneren. Dit werkt vaak wel . Ook iets met dieren werkt vaak wel.
Echte dieren is wat moeilijk, maar soms helpen speelgoed dieren die een beetje echt lijken.
Misschien heb je hier wat aan.
Groetjes Sita Korporaal.

Je zou het misschien niet verwachten maar met een lichte vorm van demensie kan je nog heel goed dansen. Wij zijn zelf twee dansleiders en hebben al diverse ervaring in een verzorgingshuis dat dit heel goed lukt. Verwacht geen topklasse maar een basispas met een enkele hele of halve draai lukt wel. Vooral de oude dansen zoals polka, wals, valeta of gewoon foxtrot gaan er in als koek. Zeker als je danst op muziekjes van vroeger die men kan meezingen. M.vr.gr. Frans en Christine.

Zoek een oud bonbonnerieschaaltje of zoiets en beplak deze met gebruikte postzegels. 2x lakken met pods (soort lak) en een leuk cadeautje die daadwerkelijk gebruikt kan worden en afgewassen. Kan natuurlijk ook met een melkbeker, ontbijt bord etc.
Erica Joosten

Graag maak ik u attent op mijn kleurplaten die speciaal ontwikkeld zijn voor deze doelgroep.
Gerda Hiemstra
Zie: Koning Willem Alexander en Maxima kleurplaat
en: Koningin Beatrix Kleurplaat

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop