Bloempotjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 100
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er nog ideeen wat je met lege plastic bloempotjes kunt doen (waar je de plantjes in koopt bij tuinzaken).
Alvast bedankt.
Alma van den Hoek


Ik heb vorig jaar een kinder workshop georganiseerd in het thema herfst. Ik had weliswaar stenenpotjes van 0,35 cent maar plastic gaat denk ik ook wel.
Ik had eerst met de kinderen gewandeld en van alles uit de natuur laten verzamelen, blaadjes, eikeltjes nootjes van alles.
Ik heb ze toen de potjes laten verven, en daarna laten beplakken met een lijmpistool. Hierbij hebben we allerlei dingen dus uit de natuur gebruikt. In het potje boven in had ik leuke kleine pompoentjes gekocht en er gezichtje met een dikke zwarte stift op getekend en zo hadden we een echt bosmannetje. Dit op een plakje met blaadjes en het zag er heel leuk uit.
Ook kun je van potjes een leuke kerstklokje maken. Je moet het potje dan op de kop zetten, latten beplakken met glittertjes, steentjes, stickers wat ze maar willen, misschien kerstboompjes etc.. dan een dik koord, of touw met een bal of belletje erin hangen. Ook heel erg leuk !!
Nou de groetjes uit Limburg.
Chantal Meyer

Je kent vast de mannetjes wel van stenen bloempotjes. Volgens mij kun je dat ook makkelijk met plastic potjes.
Je kunt dan met ijzerdraad de potjes aan elkaar maken 2 grotere met de opening naar elkaar is de buik en dan 4 kleinere met de rugbuik buikrug rugbuik buikrug naar elkaar toe (buik is de open kant rug is de dichte kant buikrug = 1 potje). Je kunt later met watervaste stift gezichten tekenen of je kan in het hoofd (een open bloempotje rug onder buik boven) een plantje zetten zoals een klein klimopje of gras zaaien zodat het mannetje haren krijgt.
Succes
Femke Langenberg

Het idee wat ik instuurde voor de kerst met een engeltje is natuurlijk ook met plastic bloempotjes te maken:
Kerstengeltjes
Els Hautekeete

Met kerst in aantocht kun je hier leuke kerstklokjes van maken. Het potje beplak je bijvoorbeeld met servetten. Ook mooi is zilverfolie en dan nog versieren. Zorg wel dat het gat middenboven vrij blijft. Je doet daar een touwtje aan. Zorg dat aan het uiteinde een kraal zit die groter is dan het gat. Dan kun je het klokje in de boom hangen.
Anita Jongkind

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop