Deorollers gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 110
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik bewaar al een tijdje de kogels die in de deorollers zitten, wat zou ik daarmee kunnen?
Groetjes Joke uit Wernhout.


In een boek heb ik ooit gelezen dat je van oude deorollers verfrollers kunt maken. Verf erin, en dan maar rolleren. Handig voor mensen of kinderen waar de kwast wat moeilijk bij is.
Succes ermee.
Esther

Als je de deorollers nog helemaal had, kon je er verf in doen. Op deze manier kunnen de kinderen(kleuters) makkelijk verven zonder te knoeien. Ideaal voor bijvoorbeeld Schrijfdans op de basisschool. Een leuk vervangmiddel voor bijvoorbeeld krijtjes of kwasten.
Van de kogels, die kan je gebruiken als gezichten voor het maken van poppen. Tempexballetjes zijn vaak te duur en dit is een mooi vervangmiddel voor de kleine tempexballetjes.
Succes ermee!
Groetjes Andrea

Als je met je kinderen wilt gaan plakken kun je verdunde behangplak in een lege deoroller doen. Het is uitwasbaar en je kind knoeit niet zo erg omdat de plak netjes uitgerold kan worden.
Groetjes Bianca Houben

Ik weet niet precies voor welke leeftijd het is, maar op het kinderdagverblijf waar ik werk heb ik wel eens met knikkers een leuke en fantasierijke tekening gemaakt. Dit kun je ook met die kogels doen. Wat je hier voor nodig hebt zijn o.a. verschillende bakken zoals b.v. een cakevorm, schoenendoos, plasticbakje enz.
Je kunt ook nog andere rollende voorwerpen nemen zoals een balletje, knikkers, hardgekookt ei enz.
Verder heb je papier, potjes verf, lepels (om de kogel uit de verf te scheppen) schaal met water, plakband.
Je begint met het papier op maat te knippen zodat hij b.v. in de schoenendoos past en plak het papier vast, zodat hij op zijn plaats blijft liggen.
Doe in ieder potje verf een knikker/ kogel van de deoroller of een ander rond voorwerp. Haal vervolgens met de lepel de knikker/ kogel eruit en leg hem op het papier.
Door de bak, of doos te bewegen rollen de kogels heen en weer en laten ze mooie gekleurde sporen na.
Als je klaar bent met de knikkers/ kogels dan doe je ze de bak met water zoadat je ze gelijk weer opnieuw kunt gebruiken.
Als het kunstwerk klaar is dan kun je hem uit de doos halen en kan hij drogen.
Groetjes Vienna Faasse

Maak van stevig papier of dun karton een knikkerbaan en gebruik de kogels als knikkers.
Groeten : Anne

Maak gaatjes in die kogels en laat kleuters ze verfen en dan een mooie ketting van rijgen!!
Groetjes Feikje.

Je zou een grote knikkerbaan kunnen bouwen, waar de kogels overheen kunnen rollen. Kleine kinderen zien die kogels graag gaan, grotere kinderen vinden het een uitdaging om de baan mee te bouwen, van hoog naar laag, via liften ook weer omhoog, via splitsingen naar verschillende wegen, je kunt het zo mooi maken als je zelf wil.
Groetjes Willy

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop