Flapboekje

Ingezonden door: Marten
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 130
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Benodigdheden:
1. twee (of meer) vellen stevig papier (wit)
2. Goeie lijm
3. Volwassene (voor hulp)
4. Schaar
5. Kleurpotloden, stiften.
6. Perforator
7. Touw 5 á 7 cm lang.

Als je dit gaat maken moet je deze benodigdheden van hier boven hebben. Je pakt twee of meerdere vellen stevig wit papier. Je kunt ook fotopapiergebruiken. Pak meer vellen of twee stevige knipbare kartonnetjes.

Knip uit een ander fotopapiertje een paar figuren. Je mag ook vervoersmiddelen uitknippen, wat je maar wil! Je moet aan de onderkant van bijvoorbeeld je boot een stuk over laten en een scherpe vouw erin zetten.

Als je de vouw erin hebt gezet dan duw je hem voorzichtig terug in het papier. Als je dit met meerdere bladen doet kun je een leuk boekje maken. De lijm heb je nodig voor de kaft. Pak nog een papiertje voor de bladzijdes te beschermen.

Heb je een stevig stuk karton van ongeveer 2 á 3 milimeter dik en verbind dit om het boekje. Beplak de extra bladzijde met goede lijm en doe de kaft er omheen. Schrijf de titel van het boek op de kaft bijv:Treinen en de schrijver: Marten Steenman als je in het boek zelf hebt geschreven. Als je de tekeningen ingekleurd hebt kun je ook de Illustrator er bij zettten.

Tip: Als je meer boeken wilt maken kan dat natuurlijk! dan kun je een biblioteek oprichten je moet wel voorzichtig zijn met je boekje. Want ze kunnen heel snel stuk gaan!

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop