Gehoorzaam en oren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 110
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar knutselwerkjes over het thema 'gehoorzaamheid' of 'hoe gebruiken we goed onze oren?' voor de volgende leeftijden: 5 tot 7 jarigen en 8 tot 10 jarigen.
Dank bij voorbaat voor de tip.
Chris Dhaese


Bij de 8 tot 10 jarigen kun je eerst met een decibelmeter de kinderen verschillende geluiden laten opmeten. Zo leren ze hoe hard geluiden zijn. Laat ze daarna in groepjes een hoordoos maken. Door het meten met de decibelmeter hebben ze inspiratie gekregen over geluiden. In de hoordoos kunnen ze allemaal dingen leggen die geluid maken. Als ze voldoende verzameld hebben, moeten ze proberen een (of meer) van de verzamelde 'geluidmakers' zelf proberen te maken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat ieder groepslid 1 geluidmaker uitkiest en deze probeert na te maken. En dan natuurlijk zodanig dat het geknutselde voorwerp ook geluid maakt. Een hele uitdaging, maar zeker de oudere kinderen kunnen (met wat hulp) hier hun weg wel in vinden denk ik.
Succes,
Petra

Kaarten maken met meerdere thema's. Op tijd aankomen, niet rennen, goed luisteren. Steeds een sticker erbij als iets goed is en als de kaart vol is dan krijgt men een verrassing. Uiteraard kun je het aantal dagen zelf indelen en ook de hoeveelheid stickers kun je zelf bepalen. Bij die leeftijden zijn knikkers en bonken als verrassing misschien wel leuk.
Groetjes, Josette

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop