Gelpennen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 121
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Vandaag wou ik een donkere kaart beschrijven met een witte gellpen, maar de pen wou niet goed schrijven terwijl de inkt/verf nog lang niet op was. Ik had de pen al wel een tijdje niet meer gebruikt, alhoewel het mij ook bij nieuwe pennen overkomt.
Wie heeft een tip voor mij hoe ik de gellpennen weer goed aan het schrijven krijg of wie weet een witschrijvende pen die wel goed schrijft (merk, prijs en waar te krijgen dan graag vermelden).
Dat was het, groetjes en veel knutselplezier toegewenst,
Evelyn de Vries.


Je kunt de pen gewoon snel door je handen rollen, dan wordt de inkt warm en dus vloeibaar en dan gaat hij weer schrijven.
Groeten van Marja

Wij hebben ook wel vaker op school iets met donkere kaarten gedaan. Wij maakten kaarten en deden het versieren of erop schrijven enzovoort met wit krijt. Je kan ook andere kleuren krijt gebruiken als je dat zou willen. Dat is eigelijk de makkelijkste manier om op donkere kaarten of donkere vellen papier te schrijven.
Je moet voorzichtig zijn met vlekken.
Ik had ook een keer een vlek op een boom die ik had gemaakt ik had toen de boom licht ingekleurd met krijt. Het gaat niet van het papier af. (tenzij je er natuurlijk hard op gaat wrijven.)
Groetjes anke

Ik koop mijn pennen altijd bij bruna. want welke kleur ik ook gebruik, wit, zilver of goud, als ik ze een jaar niet gebruikt heb doen ze het gewoon weer.
gr. Josette

Witte gelpennen zijn vaak 'vervelend'. Bewaar ze in ieder geval liggend om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Soms kun je ze weer aan de praat krijgen door zachtjes (heel veel) stippeltjes te zetten. Zelf heb ik goede ervaringen met de witte gelpen van Bruynzeel/Sakura. Ik weet zo geen prijs maar hij is in de meeste hobbywinkels wel te koop volgens mij.
Groetjes,
Ingrid Deelen

Voor een witschrijvende pen/stift kun je ook tipp-ex in penversie gebruiken deze is te koop waar ze kantoorbenodigdheden en schrijfwaren verkopen.
groetjes van Cindy

Ik heb dat ook al eens gehad, even onder een warme kraan houden (het puntje) en dan doet 'ie het meestal wel weer, niet te lang want dan kan het balletje eruit knappen!
Rechtop wegzetten wil ook wel eens helpen (ook niet langer dan een week doen, anders gaat 'ie lekken in het bakje en dat moeten we ook weer niet hebben.:-)
Groetjes Cindy

Tussen je handen rollen en plat bewaren.
Miranda

Om met wit op een zwart kaartje te schrijven kan je ook gewoon wit krijt gebruiken. Je neemt dan een bekertje met water en doet daar een beetje bloemsuiker bij. Je dompelt je wit krijtje daarin en dan kan je daar ook mee tekenen of schrijven. Misschien lukt het ook met een wit potlood?
Ellen Bosmans

Ga met de pen over de zijkant van een schoenzool na een paar keer heen en weer moet het weer schrijven.
Veel succes.
Groetjes sonja prumper

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop