Gummifix dieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 175
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie kan mij helpen met het knutselen van gummifix dieren. Ik heb al een leeuw, maar ik zou nog andere dieren moeten hebben zoals: kat, schildpad, bever, pauw, kameel, havik, wasbeer, uil, en steenbok. Het is het thema van de axsenroos.
Je kan de vormpjes van gummifix los kopen in een doos en het zijn vierkantjes, rondjes, rechthoekjes, ovaaltjes enz. En dit in het klein en groot.
Daar kan je dieren mee maken en ze hebben zelf als voorbeeld een leeuw.
Ik zou dan de andere dieren er ook mee willen maken, de dieren van de axenroos dat zijn er 10 verschillende. Is voor ons thema van de krokusvakantie (ik werk samen met kinderen in een opvang).
Hartelijk dank voor de hulp
groetjes, Inge


Ik vermoed dat de kinderen door de manier van het kleven van die vormpjes al of niet op papier deze dieren kunnen vormen. Ik zou eventueel een kopie maken van de contouren van deze dieren en de kinderen dat zelf laten invullen. Ik vermoed dat u aan modelletjes kan komen bij houten vormpjes zoals die rubberen 'woodsies genoemd. Moet dit echt met die rubbervormpjes zijn ( ik vermoed dat het tamelijk duur uitkomt als je ieder kind al die diertjes laat maken )
dan zou ik ze zelf proberen te knippen uit die rubberen vellen.
Ik vermoed dat hierdoor meer kleurschakeringen mogelijk zijn.
Anders zou ik gaan voor vingerverf, stempelen met eventueel een aardappel, stukjes papier laten kleven met behanglijm. Ik weet niet goed wat er in zo'n knutseldoos zit maar ik vermoed dat de fantasie van het kind ook meespeelt.
Ik heb geen kennis van die axenroos maar ik vermoed dat de bedoeling hiervan een leiddraad is.
vb. poes : ovaal lijfje, rondje kop, oortjes, kleine vormpjes zoals bij bloemblaadjes, de pootjes, lange smalle ovaaltjes, oogjes kleine rondjes, neusje een driehoekje....
pauw : smal ovaal met klein rondje voor het lijf, de staart zou ik maken uit de vormpjes die gebruikt worden voor bloemen en hierbij een halve bloem vormen.
ik hoop dat u hier iets mee kan doen
veel succes,
Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop