Handenarbeid in zorgflat

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 116
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wij gaan starten in de zorgflat met handenarbeid ik zou graag ideetjes willen wat met waardeloos materiaal kan worden gemaakt en wat dan verkocht kan worden op een fancy fair die we dan gaan houden. Ik heb al diverse ideeen opgedaan maar er kunnen er altijd nog meerderen bij.
H.Bosch


Kaarten laten snijden van kringlooppapier, en bedrukken met stempels(gemaakt van doorgesneden aardappels....kost alleen een stempelkussen, maar die kan je de kop niet kosten) Snijlineaal kun je bij iemand voor dat doel even lenen....Papier kun je overigens ook zelf maken met oude kranten, weken en persen....daar de stempels op afdrukken gemaakt van de aardappel(beetje handigheid bij het uitsnijden, meer is er niet voor nodig... en door iemand van te voren laten doen, als er ouderen met een handicap mee moeten gaan stempelen)
Liefs, groetjes van MB

Spaar lege flessen en versier die met glasverf, leuk cadeautje. Lege flessen kun je ook met zand, schelpen, takjes, kleine steentjes, stukjes kaneel enz. vullen dan water erbij en als laatste lampenolie erin lontje erin met dopje (die moet je dan wel kopen) en je hebt mooie olie lampen om te verkopen. Witte tegels laten versieren met verf of stiften en als onderzetter gebruiken.
Knip allerlei plaatjes van bloemen uit en plak dat op lege boterkuipjes, sigarenkistjes of anderen bakjes, zorg dat je geen ondergrond meer ziet en doe er blanke lak overheen, leuke bakjes voor sieraden, thee of anderen hebbedingen.
Succes, Jenny

Uit restjes hout kun je figuren zagen. Bijvoorbeeld een tulp of een andere bloem (voor een verjaardag), een beertje (voor een baby geboren), een heel simpel uitgerekt lang huisje, om bij een bloemetje, cadeautje te doen. Hierop kun je dan een tekst verven. Bijvoorbeeld 'sterkte', 'gefeliciteerd', 'bedankt'. enz.
Ook kun je van blik van alles maken. Je snijdt figuren uit een blik. Let wel! Uitgesneden zijn ze erg scherp! Dus nadat ze uitgesneden/ uitgezaagd zijn, even de randen schuren. Helpt echt. Daarna deze figuren verven en bovenin een gaatje maken, waar een passend touwtje doorheen kan en dan als een mobile maken. De mobile kan ook van blik gemaakt worden. Je kunt natuurlijk allerlei thema's verzinnen. Een mobile voor een echte jongenskamer, een mobile voor een babykamer, enz.
Van blik kun je ook auto'(tje)s maken. Wel een gepruts, maar het resultaat is echt heel leuk! Zorg dan wel dat je soldeerbouten heb en natuurlijk tin.
Groetjes Marleen

Heb je al eens gedacht aan sigarenkistjes of pringelbussen verven en beplakken met servetten?
Ook kan je van verschillende maten blikken pennenbakjes maken oid.
Mooie glazen potten beschilderen als vaas. Dakpannen als welkomsbord naast de deur.
Succes Joke.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop