Kindermiddag

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 112
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb sinds kort een kindermiddag van 15:00 tot 18:00 in een cafe. Het idee is dat ouders met kinderen wat komen drinken en hun kind bij mij dumpen om met mij te knutselen en te spelen. Ik ben nieuw in dit soort dingen maar ik vind kinderen en knutselen hartstikke leuk! De laatste paar keer heb ik met ze geknutseld maar het was niet echt een succes. Of ze waren te oud voor een hoedje van papier bijvoorbeeld of ze waren te jong en sommige kinderen vinden sommige ideeen niet leuk die ik met ze wil doen. Heeft iemand een idee hoe ik het eigenlijk moet aanpakken? Ik wil de kinderen een leuke middag bezorgen. Please help!
groetjes Tiziana


Misschien is het een leuk idee om een kleur/teken/puzzel boekje samen te stellen van een leuk thema. Bijvoorbeeld Cars, Diego of natuurlijk een van de feestdagen. Als ze dan het knutselen beu zijn, dan kunnen ze lekker in het boekje bezig zijn. Ik maak deze altijd voor de verjaardagsfeestjes van mijn boys. En het is altijd een succes! Gewoon wat kleurplaten, doolhof, puzzeltje etc. opzoeken en kopieren.
Groetjes,
Karin Aartsen-Weber

Het verschil in kinderen zal je altijd blijven houden. Je hebt kinderen van verschillende leeftijden, maar ook kinderen met verschillende eigen willetjes. Dit kan jij niet oplossen. Heeft het merendeel van de kinderen het naar zijn of haar zin, dan is het voor jou geslaagd.
Ik geef je als advies:
Zorg voor verschillende werkjes. Dus iets te plakken en iets te tekenen of iets te knutselen en een gezelschapspel. Dan kunnen kinderen kiezen.
Zorg altijd voor kleurplaten, puzzeltjes en leesboeken.
Zorg dat de werkjes niveauverschillen kennen. Als je een paddestoel maakt, dan kunnen de kleintjes er een witte stip op tekenen, maar de grotere kinderen kunnen witte rondjes knippen uit wit papier. Je kunt ook de grotere kinderen de kleintjes laten helpen.
Heb respect voor elk kind en zijn of haar mening, maar jij bent de baas. Jij bepaalt de regels.
Werkjes die alle leeftijden kunnen doen zijn:
Collages maken (scheur iets uit oude bladen en plak het vel vol)
Glas in lood maken (kleur een kleurplaat met viltstift en smeer hem dan in met olie)
Kijkdoos maken
Potjes vullen met gekleurd zand
Muziekinstrumenten maken
Blikken beplakken, die kunnen dan dienst doen als pennenbak
Met vriendelijke groet,
Ellen Klomp-Nelemans

Zorg dat je meerdere dingen tegelijk kan doen voor verschillende leeftijdsgroepen. Kleurplaten zijn erg in trek. Nu komt het seizoen van lampionnen, sinten, pieten, kerstballen, kerststerren, etc. er aan. Maak die met de kinderen. Voor de grotere kinderen zou je tegen de kerst aan een kerststukje kunnen maken. Materialen kun je aan mensen vragen of je wat voor het kerststukje van hun planten, struiken of bomen mag afhalen. Dit zou je heel goed in een bepaald stuk klei kunnen zetten.
gr. Josette

Voor een keer. Koop nibbit chips (of ander chips met een gat in het midden). Koop rode en zwarte dropveters. Doe het chips in een grote schaal. Laat de kinderen een ketting rijgen van de chips aan de dropveters. Succes verzekerd.
Groetjes Carla.

Maak een rups van mandarijnen en laat dan je kinderen er voetjes op tekenen of je maakt allemaal leuke fantasie beestjes door jou kinderen ( hebben ze wat te doen) rare gezichten,lichaamsdelen enzo. Te laten tekenen en dan zet je er bijvoorbeeld voelsprieten in z'n kop met aardbeien eraan of stukjes banaan. Dus kortaf een hele leuke, gezonde traktatie!
Groetjes Maxime

Wij hebben in ons dorp ook een knutselclub. Allereerst vraag ik me af of het café wel de omgeving is waar je dat moet doen? Ik zou liever naar een clubgebouw of welzijnsorganisatie in de buurt gaan en het daar houden. Bij ons betalen de kinderen 1,25 euro per keer voor de materialen omdat wij niet alleen met waardeloos materiaal willen werken en materiaal kost geld. Wij maken allemaal hetzelfde natuurlijk geeft elk kind wel zijn/haar kleur aan het werkje maar in hoofdlijnen is het gelijk. De ideeën halen we vanuit tijdschriften en internet en www.knutselidee.nl is er één van. Verstandig is een vaste tijd beginnen en een vaste tijd eindigen. Als je het via een welzijnsorganisatie doet heb je ook meer mogelijkheden om b.v. subsidie van de gemeente te krijgen i.v.m. jeugd en jongeren werk.
succes Marian

Doe verschillende knutselideeën. Moeilijke en makkelijk. Dat is voor ieder kind wel wat en misschien kan je ook duplo of zo meenemen voor de kinderen die te jong zijn of niet van knutselen houden.
Succes Erica de Jong

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop