Ouderen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 127
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben activiteitenbegeleidster en elke keer weer probeer ik mijn patiënten nieuwe ideeën te geven om iets leuks te knutselen. Vaak zoek ik op internet naar ideeën of inspiratie maar jammer genoeg heb/kan ik niets vinden wat bij de doelgroep past aangezien het mensen zijn van de leeftijd tussen de 30 en 50 jaar.
Heeft iemand misschien leuke ideeen voor me?
Met vriendelijke groet,
Mariella


Ik heb laatst een aardewerk pot geverfd en beplakt met servetten. De pot zet je op z'n kop en daaraan hang je een vetbol voor de vogeltjes.
Zo'n potje is niet duur, ongeveer 30 cent. Koop leuke servetten met niet al te grote plaatjes. Verf de pot en knip daarna de plaatjes van de servetten uit. Als de pot droog is, kun je met een speciale (servetten)lijm de plaatjes erop plakken. Daarna maak je met een stevig touw een lus en een knoop zodat de pot opgehangen kan worden. Onder aan het touw hang je een vetbol (dat heb ik met een paperclip vastgemaakt). Tot slot lak je de pot nog een keer af zodat deze buiten gehangen kan worden. Ophangen in de tuin en maar wachten op de koolmeesjes!
Groetjes Judith

Iets maken met textielverharder is wel eens leuk, bijvoorbeeld een theelichthouder. Of een sneeuwman of engeltje van Fimo.
Wendy Moerenhout

Je kan misschien iets gaan doen met raam decoraties. Erg leuk om te doen.
groetjes Sandra Georges

Ik ben eens een keer op bezoek geweest bij 'het Looerf' centrum voor blinden- en slechtziendenbegeleiding in Apeldoorn. Zij maakten met slechtzienden erg mooie dingen en vaak ook van niet te duur materiaal.
Misschien een idee om eens bij zo'n instelling een bezoekje te brengen om ideeën op te doen.
Groeten Ali Wanders

Een theekaarsje versieren lukt met alle leeftijden en is zeker niet moeilijk. Zie bij vraag 3!
Veel plezier ermee!
Groetjes
Els Robberechts

Wat dacht je van een kaars beschilderen: Je hebt nodig : een lichtgekleurde kaars, een setje tubetjes acrylverf, fijne kwastjes, wat prikkertjes en wattenstaafjes en tissuepapier.
Verder nog potjes water om de kwasten iedere keer goed schoon te spoelen. Voorbeelden kan je uit allerlei bladen halen, of via de Bieb. Geef b.v. per twee personen een schoteltje met een drupje van elke benodigde kleur. (Je kan deze verf heel goed mengen!)
Wrijf de kaars echt heel goed schoon met tissue. BELANGRIJK voor de hechting! Beschilder je kaars volgens het voorbeeld. Wacht met het opbrengen van een tweede kleur tot de eerste laag droog is (dat gaat best wel snel) Gaat iets niet goed dan kun je het met tissue voorzichtig wegvegen. Nu denk je: ik kan helemaal niet schilderen, maar echt, ik kan dat ook niet, maar voor de Kerst heb ik een prachtige kaars gemaakt, met dennentakjes en katjes.
Dit voorjaar ga ik dit doen met mijn hobbyclub van ouderen; we denken dan aan het schilderen van een hyacint. Probeer het eerst zelf eens uit. Echt je maakt een leuk cadeautje voor jezelf of anderen.
Ik wens je veel succes
Corrie van der Steen

Ik heb laatst met bewoners een ooievaar van pomponnetjes gemaakt. Dit was een leuk groepsproject.
==
== Ik heb de werkbeschrijving op internet gezet
== Ooievaar van pomponnen
==
Het lijkt veel werk maar als je het met z'n allen doet is het zo klaar!
Een ander idee is een mostuintje/ mostafel te maken met verschillende soorten mos.
Of om dakpannen te maken met servetten.
Succes ermee!
groetjes
esther

Laat de mensen eens een dansje maken. Je zult versteld staan wat senioren nog kunnen als ze de muziek van vroeger horen. Je neemt ze als het ware mee naar de oude spiegeltenten van vroeger waar volop valeta, polka en wals werd gedanst.
Zelfs op aangepaste manier rock 'n roll gaat nog. Dementie hoeft niet echt een probleem te zijn, een basispas en een enkel figuur vergeet men nooit. Ik heb dit een jaar geleden gedaan in verzorgingstehuis Zandley in Drunen. Dat was een heel gezellige middag geworden. Het verslag staat nog op Stijldansclub
Ik ben zelf bijna 65 en heb mijn hele leven al met dansen bezig gehouden. Ik heb vele mensen dansen geleerd en ruim 20 jaar les gegeven in Den Bosch. Special voor senioren heb ik oude hits van vroeger verzameld en bekeken welke dans daar het beste op past. Zo kan ik snel een passend muziekje zoeken als men b.v. om een Engelse Wals vraagt. Dansen is ook een zeer goed alternatief voor gymles. Door de leuke muziek, het samen bezig zijn maakt men al ongemerkt vele keren een beweging (lees oefening). Een activiteitenbegeleider(ster) kan mij altijd uitnodigen voor organisatie van een dansmiddag.
M.vr.gr,
Frans en Christine Maters uit Vlijmen (bij Den Bosch)

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop