Petflesjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 189-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een heleboel lege petflesjes van een halve liter. Het zijn blauwe flesjes, heeft iemand een idee wat ik ermee zou kunnen doen?
Weggooien kan altijd nog, toch?
Alvast heel hartelijk dank voor de moeite.
Jennifer


Heel leuk in de zomer:
Gaatjes maken in de bodem met een spijker. De fles vullen met water en de dop er weer op.
Als je de dop losdraait stroomt het water er uit en kun je er bv mee 'schrijven' op de vloer, of elkaar nat maken.
Met vriendelijke groet,
Henriëtte Flach

Beplak de bussen en versier ze. Gooi daarna rijstkorrels of macaroni in de flessen. Je hebt zo een schudkoker als muziekinstrument.
Miek Dekkers

Ik bewerk alle flesjes ook jam potjes met gesso (te koop bij Action) Je kunt ze daarna bewerken met een tekst of servet, of met lint , net wat je leuk vind.
Els Kraaijvanger-Lievedam

Ik heb een leuk idee wat je kunt doen met lege petflesjes....als je er tenminste nog een dop op hebt zitten.
Ik heb het eens gedaan met rode flesjes en dat was heel leuk. Je neemt een snoer kerstverlichting (10 lampjes is het makkelijkst, maar langer kan ook). Je maakt een gaatje in de dop van het flesje, doet daar het lampje door (vanaf de buitenkant naar binnen) en schroeft de dop met lampje op de fles. Je kunt als alle lampjes voorzien zijn van een flesje het snoer gebruiken als sfeerverlichting.
Als je er kinderen nog iets mee wilt laten knutselen kun je vantevoren met div. vormen stickers de flesjes versieren wat weer een heel ander effect geeft als de lampjes aan zijn. Leuk voor bv. een BSO groep.
Groetjes,
Petra van Heugten.

Koop een hechtprimer, Gesso. Wanneer je de flesjes hiermee behandelt (3 of 4 lagen, erop deppen met een schuursponsje) kun je ze daarna verder versieren met bijvoorbeeld servetten, lintjes etc.
Met kinderen kun je er poppetjes van maken. Stof, papier, wol etc, en laat ze de pop maar zelf maken en aankleden.
Vriendelijke groet,
Anita Groen-Jongkind

Je kunt van petflessen leuke dierfiguren maken. Maak er bijvoorbeeld een giraf van. Deze kun je dan aankleden met stof. dan heb je en leuk kunstwerk. Ook kun je als je doppen eraf haalt een plantentuintje van maken. Snij een stuk van de bovenkant van de fles af en vul dan de fles met aarde en doe er dan een klein plantje in.
Ik hoop je zo een beetje geholpen te hebben.
Groetjes Judith Oosterlee.

Je zou deze blauwe flesjes wit kunnen schilderen.
Riet van den Eeden.

Doe er water in en zet in ieder flesje 1 of 2 bloemen, echt of kunst, zet ze naast elkaar. Ik zelf heb ooit blauwe flessen wijn gekregen en dit ook gedaan, het staat heel leuk in het raam bv.
h.gr. Martha

Je kunt ze ook gebruiken om bloemvaasjes van te maken of je kan er wespenvallen van maken door de fles doormidden te knippen en de bovenkanten omgekeert terug op de fles te zetten.
Wil je de fles ophangen, maak dan gaatjes in de fles aan de zijkant.
G.Heijkamp

Je kan er kweekbakjes van maken of plantenbakjes.
Natasja Janssens

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop