Schoensmeer

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 060
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hoe krijg ik ingedroogd schoensmeer weer smeerbaar?

Even opwarmen en 't wordt vloeibaar
Augustinus Deproost

Om ingedroogd schoensmeer weer bruikbaar te maken, moet je voorzichtig verwarmen. Dat kan natuurlijk boven een kaars of zo, maar in warm water is verstandiger.
Deze oplossing gebruikten we vroege in het leger, als de schoensmeer weer een opgedroogd was, of we een oud blik kregen aangeleverd.
Vriendelijke groet,
Dirk-Jan Vermeij

Ik heb eens gelezen dat je schoensmeer weer zacht kunt maken door het te verwarmen in de magnetron. De schoensmeer wel even in een geschikt bakje overdoen.
gr. Petra

Toen ik in militaire dienst was, staken we de (zwarte) schoensmeer in het blikje in brand tot hij volledig vloeibaar was; dekseltje er op en klaar! Waarschijnlijk lukt het ook door gewoon te verwarmen au bain marie, in de magnetron (niet in het blikje!), of boven een theelichtje.
Succes!
Jozef

Betreffende de schoensmeer een weetje dat komt van de tijd dat mijn man zijn legerdienst moest doen: We spreken hier wel van schoensmeer in een ^plat ijzeren blikje; steek een lucifer aan en steek, de schoensmeer een beetje in brand, de massa wordt vloeibaar en is nog goed te gebruiken. Wel op tijd doven hoor!
groetjes An

De oplossing is warm hem even op met een verf stripper onder tegen het doosje, of op het gas op een kleinste pitje met een plaatje ertussen.
Piet van Beurden

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop