Thema Techniek (Bekertjes)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 112
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben een stagiaire onderwijs assistent bij de kleuters en ik wou een leuke knutsel opdracht voorbereiden. Weet iemand er misschien een met bekertjes? Want ik heb bekertjes in overvloed. We zijn bezig met het thema techniek.
groetjes Gina


Maak van bekertjes, touw, plakband en een stukje vuilniszak een parachute. Je kunt dan niet iets in het bekertje doen, dan valt het meteen naar beneden, maar je kunt wellicht wel met de kleuters onderzoeken of het verschil maakt hoe groot je 'parachutedoek' is. (Ik gebruik meestal een stuk van 40x40 cm)
Arianne

Bij het thema techniek kun je van de bekertjes natuurlijk ook een molentje maken. Dit gaat heel makkelijk: Knip een bekertje vanaf de buitenkant naar binnen in reepjes, maar laat alles wel aan de binnenkant vastzitten. Maak in het midden een gat in het bekertje en stop er een uiteinde van een gebogen rietje in.... zo kan deze ook nog draaien!
Groetjes, Gwendolyn

Als je een paar plastic bekertjes hebt, dan kun je daar Kerstklokjes van maken. Je pak een beker die beplak je met stickers of je schildert ze en je prikt er een gaatje in. Een rood of goud lintje er doorheen en je kunt hem ophangen en je hebt een Kerstklokje van een plastic bekertje. Maar een paar klokjes bij elkaar is heel leuk. Het is heel eenvoudig maar toch apart
Veel plezier
Dieneke

Laat ze een dier maken met die bekertjes, bewerken met papier-maché en dan schilderen. gr. Josette

Maak telefoons! Neem 2 bekers, prik een gaatje in de bodems en doe er een dunne garendraad (van 5 à 10 meter) door. Maak een knoopje zodat de draad er niet uit kan. Spreek in de ene en luister met de andere, de draad moet gestrekt zijn.
Veel plezier, Mimi.

Je kunt de bekers, en ik ga ervan uit van plastic, leuk versieren door er hun lievelingsdier op te maken. Daarna kun je er een touwtje aan bevestigen met een kraal eraan. De kinderen moeten proberen om die kraal natuurlijk in hun bekertje te krijgen. Waarschijnlijk ook nog goed voor de ontwikkeling.
Succes, Marian

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop