Thema ideeën tijd

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 210-2
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Op onze school wordt er binnenkort gewerkt rond het thema 'De tijd'. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit thema of die goeie ideeën hebben om rond dit thema met kinderen te werken.
Alvast bedankt
Charlotte


Je kunt een 'Tijdmachine' maken.
Bijvoorbeeld een mooi versierde deur, waarmee je in een ruimte komt die ingericht is, zoals in je jaren 60 (of welk jaartal je maar wilt). Misschien in samenwerking met de plaatselijke kringloop iets moois van te maken.
Kinderen kunnen de ruimte dan zo getrouw mogelijk inrichten. Is er een kijkavond voor ouders: dan kunnen ze daar op de foto. Eventueel in de stijl van toen, dus een zwarte doek over de fotograaf bijvoorbeeld.
Voor de oudere kinderen lijkt het me interessant om de werking van een zonnewijzer uit te zoeken.
De jongere kinderen kunnen zandlopers maken.
Margriet Post-Baarssen

Plaatjes verzamelen van allerlei klokken, zandlopers e.d.
Spelletjes doen met tijdbeleving bijv. Een minuut lang mogen kletsen, daarna een minuut stilzitten, vraag: wat duurde langer?
Een horloge knutselen, een klokje maken met wijzertjes en cijfers. Een bandje maken van bijv papier of ander materiaal, raffia vlechten of zo.
Van een doos een koekoeksklok maken met een deurtje waarachter je een muizentrapje maakt waar een vogeltje aan vastzit.
De doos bekleden met leuk papier, eventueel met houtmotief
Een paar dennenappels eronder hangen als gewichten.
Tijdens activiteiten eenkaars neerzetten met streepjes erop , zodat je kunt zien hoeveel streepjes een activiteit zal duren en daarna kijken of je gelijk had of dat er meer of minder streepjes op zijn gebrand.
Dit zijn dingen die ik met kleuters deed.
Groeten Betsie

Maak een afspraak een klokkenmaker of horlogemaker of ga met de kinderen op stap naar een klokkenmuseum. In een historische vereniging van je plaats kun je ook terug gaan in de tijd. Creatief, maak een enorme grote klok samen met de kinderen of speel een klokkenspel op de stoep buiten/ of binnen .Verzin opdrachten met minuten, seconden en uren. (ganzenbord idee)
Groet, Judith.

Je kan allerlei klokken verzamelen zoals koekoeksklok, zakuurwerk, enz....
Je kan werken met wijzerplaten of enkel met digitale getallen en afhankelijk van de leeftijdsgroep kan je er een spel of een opdracht aan koppelen.
vb. bij peuters/kleuters werken met bepaalde afbeeldingen wat ze doen op vaste tijdstippen ontbijt, tanden poetsen, wassen, spelen, enz....
Bij lagere school het verschil in cijferklok en digitaal verduidelijken.
Je kan ze een klok laten maken met wijzers maar ook zoals een digitale die ze kunnen bedienen door aan de wijzers te draaien of door een kaartensysteem te doen draaien
veel succes
Marleen Defoor

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop