Stoffen zakdoeken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 127
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een hele hoop stoffen zakdoeken, allemaal verschillende, sommigen reeds gebruikt (gewassen en gestreken). Heeft iemand een idee wat ik hiermee zou kunnen knutselen?
gr,
james


1. Het is niet echt knutselen maar wel leuk om te doen. Maak van een zakdoek en een stok een knapzak. Ik heb dit in groep 4 gedaan en het was erg leuk. Ik ben daarna met ze naar buiten gegaan en in de knapzak hebben we wat lekkers gedaan.
2. Je kunt de zakdoeken ook met textielverf bewerken. Een leuk idee voor Vaderdag misschien.
Groetjes Judith

Leuk bloesje van maken of vestje.
Willie Lagraauw

Je zou er repen van kunnen knippen en die met een weefraam kunnen weven. Hier maak je kleedjes of voorkantjes van kussens van.
groetjes Herma

Je zou ze kunnen beschilderen met textielverf en zo cadeau kunnen geven. Ik laat mijn kinderen met textielstift een zakdoek versieren en cadeau geven aan bv opa en oma. Dit is altijd een geslaagd cadeau.
Groetjes ingrid

Vroeger maakten wij daar een parachute van: aan alle vier punten maak je een even lang touwtje die bind je vast aan een poppetje of een ander 'gewichtig' dingetje, in de lucht gooien en laten landen.
Als je op een balkon gaat staan en je gooit allemaal tegelijk, is dat een prachtig gezicht. Welke blijft het langst in de lucht? Experimenteren met verschillende materialen als poppetje.
groeten Betsie

Koop twee stukjes zeep (verpakt) en een washandje. Verder nog nodig: bijpassend cadeaulint, een sateprikker, en jouw zakdoek. Rol het washandje heel strak om het satestokje, laat dat er met de punt wat bovenuit steken.
Zet het geheel vast door er, schuin, cadeaulint om heen te rollen. Plaats de zo ontstane 'kaars' tussen de twee stukjes zeep en vouw er de zakdoek om heen. Dichtbinden met cadeaulint. (de 'kaars' steekt nu uit boven de zeep met de zakdoek)
Maak van (geribbeld) karton nog een vlammetje, dat je aan het bovenste puntje van de prikker plakt.
Zorg dat de kleuren goed bij elkaar passen (een wit of ecru washandje kan overal bij!)
Corrie van der Steen

Je kunt er een lappendeken van maken, erg leuk.
Corrie

Van zakdoeken kan je leuke barbie of poppen kleding maken.
Of met kleine stukjes stof in een piepschuimen bol proppen en een klein stukje onder kant open laten dan kan je hem op bloempot plaatsen dat is erg leuk.
groetjes Sandra

Maak hier knapzakken mee.Gewoon aan een stuk mooi hout binden.Als je op een creche of school werkt kun je die de kinderen mee geven voordat ze op vakantie gaan. Stop dan een kleinigheidje in de knapzakken voor in de vakantie. Hang er evt een kaartje aan met een klein gedichtje wat over de vakantie gaat. Dit moet wel op internet te vinden zijn. Succes!!!
Groetjes carla van den Berge.

Met al die zakdoeken kun je leuke knapzakken maken.
Zoek een aantal stokken in het bos vul de zakdoeken met .... vul maar in en pak alle punten bij elkaar en knoop ze vast aan het eind van een stok.
Veel succes ermee!
Groeten Antoinet.

Op de website van knutselidee staan ideeën gemaakt van vaatdoekjes o.a. een jurkje. Dat voorbeeld kun je ook heel goed maken van zakdoekjes. Het jurkje kan je dan weer op een kaartje plakken.
Het resultaat is best de moeite waard.
Succes Marian
==
== Jurkje van vaatdoekjes
== Broekje van vaatdoekjes
==

A. Als je een beetje handig bent met een naaimachine kun je er een leuk quiltdekentje van maken.
B. Een stel simpele knuffelbeesten: teken een rondje in het midden van een zakdoek en zorg dat er nog minimaal 10 cm stof aan alle kanten van de cirkel over is. Rijg een draadje door de zakdoek heen in de vorm van het cirkeltje. Trek het draadje iets aan en vul het bolletje wat ontstaan is op met zacht vulmateriaal (uit een oud kussentje bijv. of van restjes stof of wol). Nu heb je een knuffellapje met een hoofdje. Borduur er oogjes en een mondje op. En klaar is het knuffellapje. Je kunt er ook nog snorharen op maken of grappige oortjes (die je uit een ander lapje geknipt hebt, eventueel ook nog opgevuld).
C. Een lappenpop, maar dan kun je het beste denk ik een goed naaipatroon kopen. Maar zeker gestreepte of geruite zakdoeken zullen een heel schattig, ouderwets effect geven.
Veel succes.
Natasja de Jong

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop