Wat met verloving?

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 135
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn zus gaat verloven en ik wil graag iets voor haar maken ter ere van haar verloving. Ik heb op de site rond zitten neuzen maar ik weet niet wat goed past bij een verloving om te geven.
Wie heeft er een idee voor de leeftijd 13 jaar?
Johanna


Maak een grote 'verlovings'-ring plak die op mooi papier en maak in de ring een collage van leuke foto's van je zus, of allerlei plaatjes van hobbies enzo.
Misschien kun je er een leuk liedje bij maken. Succes ermee.
groeten Betsie Dogger

Een wandkleed is altijd leuk. Oud laken,stofverf en dan is leuks erop laten schilderen. Nog mooier wordt het als je de geschilderde contouren laat doorsteken met grote steken met felgekleurde wol.
Anke

Maak een (hand)tas van handdoek/theedoek en vaatdoek:
Nodig: een vierkanten keukenhanddoek van ca. 40/40 cm(effen), een theedoek (gekleurd) en een bijpassend vaatdoekje ook effen, een leuke knoop, stevig karton (b.v. van een doos uit de supermarkt) Grootte: iets kleiner dan de handdoek, zodat er aan alle kanten ong 3 cm overblijft.
Stel dat je karton 34/34 cm is. Verdeel dan die 34 cm in 3 delen: 4 cm voor de bodem van de tas (in het midden) en 15 cm aan beide buitenkanten. Teken de lijnen en ril het karton over de potloodlijnen. Leg het karton op de handdoek en vouw deze erom heen. Vastzetten met garen of spelden.
Vouw het karton nu dubbel.(=tas) Vouw de theedoek dubbel in een punt en rol hem stevig op, beginnend bij
de punt (zo nodig strook karton meerollen.) Naai de rol dicht maar laat de uiteinden open.
Naai de bovenhoeken van de tas dicht met daartussen het hengsel (theedoek) De zijkanten van de tas worden 'gesloten' door er de uiteinden van de theedoek tussen te vouwen. Vouw van het vaatdoekje een leuke klep voor de tas en naai die vast tussen de 2 tasdelen. Zet hem op de voorkant van de tas vast met een leuke knoop.
Je kunt veel varieren met de kleuren/effen of bont
Pak het leuk in in doorzichtig folie met lint eraan. Misschien heb je ook wel een leuk gedichtje om er bij te doen
Succes
Corrie van der Steen

Maak een soort fotoalbum. Neem mooi gekleurde bladen dik papier en ga die versieren en zo dat er ook foto's opgeplakt kunnen worden. Laat dus wat ruimte over. Er worden vast wel op die dag foto's gemaakt.
Je kan een showmap kopen (niet duur) en daar kun je de bladen dan indoen. Succes.
Gr. Annemarie

Je kan een Afrikaans koppel maken met textielverharder.
Je koopt de hoofden man en vrouw in gips, een steen(een klinker), een ismo-bol, draad, textielverharder en Stone Art.
Je lijmt de draad rond de ismo-bol en beschildert hem met textielverharder tot half weg ongeveer, van de Stone Art maak je een pasta met de textielverharder en die besmeur je over de rest van de ismo-bol. Daar druk je dan de hoofden in vast, zorg dat er genoeg pasta op zit zodat ze niet loskomen. Lijm de bol goed vast op de steen. Je kan nog namen in de structuurpasta schrijven of je kan ze met stickers op de steen kleven...
Groetjes Wendy

- Maak een mooie verjaardagskalender voor haar. Iedere maand versier je met een leuke foto van iets dat jullie samen hebben meegemaakt, een lief gedichtje enz.
- Koop een paar effen gekleurde borden en versier ze met speciale verf.
- Maak een fotoboekje met leuke foto's en verhalen
Met vriendelijke groet,
Anita Jongkind

Misschien kan je voor je zus een scrapbook maken met allemaal leuke foto's op van haar, toen ze jonger was en zoals ze nu is, eventueel met haar vriend. Je kan opzoeken hoe je een scrapbook maakt via google, of een hobbywinkel in je buurt.
Maren Janssens

Je kunt een leuke collage maken met allemaal gekke bekken foto's van je zus, zodat haar verloofde haar eens van de andere kant ziet.
Je kunt er ook allemaal leuke (lieve) verhaaltjes bij zetten.
Succes,
Natasja

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop