Afgehakte vinger in muizenval

Wat heb je nodig:
 • Marsepein wit.
 • Muizenval.
 • Aardbeienjam.
 • Amandelen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
 • Sebastiaan
afgehaktevinger1 Als je met bijv. Halloween eens iemand wil laten schrikken dan kun je eens een afgehakte vinger maken en deze laten zien. Ze kunnen hem ook nog opeten als ze durven.
Neem een beetje witte marsepein en rol hiervan de vorm van een vinger. Dat is niet zo heel moeilijk, zeker niet omdat je vast wel 10 voorbeelden hebt.
Het ene uiteinde maak je rond en het andere uiteinde recht met wat rafelige stukjes eraan. Neem dan 1 amandel uit een zakje garneeramandelen en steek deze bij het ronde deel bovenop de vinger. Druk hem er een klein beetje in. Dan is het meteen een echte nagel.
In het midden (of op twee plaatsen) maak je bovenop een aantal kleine sneetjes op de plek waar je vinger altijd buigt. Dan plaats je de vinger zo op de muizenval dat het lijkt alsof het ijzer dat naar beneden is gevallen precies op het uiteinde de vinger heeft afgeknepen. Als hij goed ligt dan neem je een klein beetje aardbeienjam en maak je het uiteinde rood als bloed.
Nu kun je iemand laten schrikken door het gewoon in een kastje te zetten waarvan je zeker weet dat iemand snel daarin kijkt. Maar je kan ook gewoon tegen iemand zeggen kijk eens wat ik gevonden heb. . . .

afgehaktevinger
Tip

 • Dit is ook een leuke, spannende traktatie als je rond of zelfs met Halloween jarig bent. Je kan dan eventueel de muizenvallen vergeten en gewoon allemaal afgehakte vingers trakteren.

  Tip 2: Ingezonden door Naomi Verwer
  Toevallig hebben mijn zusje en ik dit afgelopen Halloween ook gemaakt maar met een kleine variatie.
  In plaats van marsepein gebruikten wij zandkoekjesdeeg.
  1 ei, 200 gram bloem, 100 gram suiker en150 gram boter.
  Dit vorm je dan in kleinere versies van de vingers want tijdens het bakken zetten de koekjes uit. Verder volg je het marsepeinen recept. Alleen zet je de amandelen vast met behulp van (rode) jam wat een soort bloederige vingernagels als gevolg heeft.

Nog een werkje in het thema halloween bekijken?
Spookje van beker
Halloween pompoen
Lichtjes in fles

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop