Bloemen schenken uit een kopje

Wat heb je nodig:
  • Kop en schotel
  • IJzerdraad
  • Tangetje
  • Houtsnippers
  • Kunststof bloemetjes
  • Lijmpistool
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een leuk gezicht een kopje waar allemaal bloemen uit stromen op een schoteltje. Het is een mooi werkje om te maken en het kopje hangt schijnbaar los in de lucht.
Volg de instructie en binnen korte tijd heb je ook een prachtig kunstwerk staan op de kast.

Begin met het ijzerdraad vouwen, met behulp van het tangetje, met boven- en onderin een kleine lus om wat houvast te hebben. Tevens moet het kopje iets schuin komen en moet je zorgen dat het kopje ook nog boven het schoteltje blijft. Dit omdat hij anders uit evenwicht raakt en steeds omvalt. Het ijzerdraad lijm je vast met het lijmpistool. Dat moet met aardig wat lijm omdat het anders weer makkelijk loslaat.
Is de lijm goed droog en zit het vast dan kun je verder gaan met lijmen.Hier hebben we gekozen om het kopje en het draad eerst wat te vullen met houtsnippers. Steeds een beetje lijm met het lijmpistool erop en dan de houtsnippers erop strooien en even aandrukken.Als je de houtsnippers hebt geplakt van boven naar beneden dan begin je met de bloemetjes ertussen plakken.Bovenop het kopje zijn ook wat bloemetjes en stukjes ovalen boomtak schijfjes geplakt.Dit is een detail van de bloemetjes in het kopje. Zorg er in ieder geval voor dat het ijzerdraad niet meer zichtbaar is. Je kunt het kopje zo vol maken als je zelf wilt.En zo ziet het er dan uit als het helemaal klaar is.
En nog een kopje wat alleen met bloemetjes is gemaakt:


Tip

  • Je kunt zo'n werkje natuurlijk ook maken met andere dingen die naar beneden stromen. Zoals macaroni, koffiebonen, schelpen enzovoort.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop