Bostafereel van hout

Wat heb je nodig:
  • Houten latten.
  • Oude takken
  • Houten beesten
  • Lijm
  • Zaag
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
bosmetdieren3 Wil je eens een leuk bostafereeltje maken met bomen en dieren dan moet je hier zeker even verder kijken. Zo leuk, dat je dat zeker een keer moet proberen.
Eerst neem je een grote plank van de bouwmarkt. Deze plank was twee centimeter dik en hier zaagden we 4 plankjes van, 2 van 50 centimeter lang en 2 van 54 centimeter lang. Hierdoor wordt de lijst 54 x 54 centimeter.
Iedere andere maat kan natuurlijk ook en als je al een bestaande lijst hebt zou je die ook kunnen gebruiken.

bosmetdieren2

Met een schuurpapiertje haal je het scherpe van alle kantjes zodat je geen splinters kan krijgen. Daarna schroef je de planken aan elkaar zodat er een frame ontstaat.
In het bos zoek je leuke takken. Eenmaal weer thuis teken je de takken zo af dat je weet waar je ze moet zagen om precies in het frame te passen. Zorg dat ze goed klem zitten en je hoeft dan zelfs geen lijm te gebruiken. Maar dat kan wel voor de zekerheid.
De takken moet je zo plaatsen dat er een mooi bos ontstaat met uitlopende takken bovenaan en onderaan de rechte stukken als stammetjes.
Als laatste voeg je 2 houten herten toe en .... klaar! Maar andere bosdieren kun je ook gebruiken voor dit werkje.

bosmetdieren1


Met toestemming overgenomen van Houtspel
Tip

  • Gebruik afgevallen en al gedroogde stukken hout want anders krimpt het hout en past het na een paar weken niet meer mooi in het lijstje.

Nog een werkje in het thema kunst bekijken?
Fietsband schilderijlijst
Woordkunst
Pottenbakken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop