Draadfiguren op hout

Wat heb je nodig:
  • Plankje.
  • Kleine spijkers.
  • Hamer.
  • Wol.
  • Meetlat.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
draad1 Neem een plankje en teken daar een figuur op. Dit kan bijvoorbeeld een rondje zijn of een vierkant, maar ook een echt figuur. Een paar voorbeelden vind je op deze pagina. Dan teken je op regelmatige afstand van elkaar over het figuur stipjes op het figuur. Dit moet wel erg regelmatig zijn anders wordt je draadfiguur straks niet mooi. Dus wel even netjes met een meetlat uitmeten!
Daarna op ieder puntje een spijker slaan in het hout.
Als dit gedaan is dan kun je met wol een figuur gaan maken. Knoop het einde vast aan het eerste spijkertje en dan ga je van de ene spijker naar de andere. Dit kan op heel veel manieren en dat maakt het zo spannend hoe je figuur eruit gaat zien.

draad2 Vaak ga je van de ene spijker helemaal naar de tegenoverliggende spijker, dan eentje naar links (of rechts) en dan weer terug naar ook een spijker meer naar links of rechts. (Zie bijvoorbeeld de cirkel)
Ook kan je van de ene spijker om beurten naar alle spijkers aan de andere kant, van bijvoorbeeld een driehoek of vierkant, gaan. Je krijgt dan mooie randen in het figuur doordat daar meerdere draden over elkaar heen gaan lopen. Dit zie je goed in het figuur onderaan.

Het is mogelijk om op heel veel verschillende manieren een figuur te maken. En ook met verschillende kleuren draad. Het leukste is gewoon wat dingen uitproberen en wordt het niet leuk dan haal je het gewoon weer uit.

draad3
Foto's ingezonden via facebook door: Angelina Klaassen

Tip

  • Het is heel leuk om bijvoorbeeld drie dezelfde patronen op een plankje onder elkaar te zetten en de draden steeds anders te spannen.

Nog een werkje in het thema vogels bekijken?
Vogels als naambordje
Ooievaar van pomponnen
Tweety

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop