Draadschilderij maken

Wat heb je nodig:
  • Karton als achtergrond
  • Gekleurde wol.
  • Schaar.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Met naald en draad kun je knopen aannaaien en een gat in je broek dichten. Maar met draad kun je ook een mooi schilderij maken.
Teken op een stuk karton een bepaald figuur met dunne lijntjes. Als je figuur getekend is dan teken je met lijm n van de lijnen over en plakt dan een draad precies over de getekende lijn. Als de draad te lang is knip je de rest eraf. Vooral wat verschillende draden en diktes kunnen er een mooi schilderij van maken. Op deze manier krijg je een lijntekening van draden.

draadsch

Een tweede optie is om alle vlakken die er zijn, totaal in te kleuren met draden. Dat kan je dan op twee manieren doen en het resultaat ziet er dan heel anders uit.
Als je een vlak vult kun je steeds in de rondte gaan met het draad. Het overgebleven stukje wordt dan in het midden steeds kleiner en de draadjes blijven rond lopen.
De tweede manier is om steeds een draad horizontaal (of verticaal of schuin) te plakken, dan afknippen en de volgende draad daar weer naast te plakken. De vulling wordt als kleur precies hetzelfde maar het zal er heel anders uitzien.

Natuurlijk kan je op deze manier ook erg leuke kaarten maken!


Foto ingezonden door: Judith Mol

Tip

  • Maak vooral in het begin de figuren niet te klein!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop