Een kleurrijke tuin, creŽer je zo (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
kleurrijketuin Zin in de zomer? Naast de zomer zelf, is ook de voorpret super leuk natuurlijk. Voorpret in het maken van plannen en kijken hoe je je tuin zo gezellig mogelijk kunt inrichten. Wij geven je tips voor een vrolijke en kleurrijke tuin.

Hou je van kleur, dan kun je die op vele manieren gebruiken. Je kunt random kleuren gebruiken, maar je kunt er ook een thema van maken. Door voor een thema te kiezen, creŽer je wat meer rust in je tuin. Een thema kan bestaan uit een bepaalde kleur maar ook een sfeer.

Vakantiegevoel

Kleur geeft je altijd een vrolijk gevoel. Alsof ze zon net wat harder schijnt. Het geeft je vaak ook een vakantiegevoel en dat is niet zo raar. Vooral in mediterrane landen wordt vaak meer en intensere kleuren gebruikt. Deze kleuren combineren ook goed met de zon. Maar dat gevoel kun je natuurlijk ook in je eigen tuin toepassen.

Gezellig Bohemien

Wil je een gezellige loungehoek? Een palletbank is snel gemaakt en erg gezellig. Mooie kussens er op, en klaar ben je. Is het zo gemakkelijk? Zeker. De bank zelf kun je zo makkelijk of ingewikkeld maken als je zelf wil. Door het opstapelen van palletjes kom je al heel ver. De aankleding doe je met palletkussens. Je kunt bijvoorbeeld een echt bohemien sfeertje creŽren en je tuin kleurrijk maken met een van deze palletkussens en matraskussens. Doordat de kussens een relatief groot oppervlakte hebben, zijn ze sfeerbepalend voor je tuin. En dat is heel handig dus. Palletkussens en matraskussen verschillen eigenlijk alleen in de afmeting. Het zijn blikvangers die met hun vrolijke kleuren zorgen voor een fris aanblik van de loungehoek. En daarnaast zitten ze ook nog heerlijk.

Palletkussens zijn 120 x 80 cm en bij matraskussens kun je kiezen tussen 60 x 60 cm en 45 x 45 cm. Palletkussens zijn dus rechthoekig en de matraskussens vierkant. Je kunt er overigens ook voor kiezen om op de palletbank 2 vierkante matraskussens op het zitgedeelte te leggen, of ťťn rechthoekig palletkussen. Is je palletbank nog niet af? Dan kun je met zowel de matras- als de palletkussens ook een loungehoekje op de grond creŽren.

Romantische touch

De hoek verder aankleden doe je door gezellig gekleurde kaarsen en lampjes. Heb je je kerstverlichting opgeborgen? Dan is dit het moment om die weer voor de dag te halen. Als tafel kun je twee pallets gestapeld gebruiken maar een paar oude tafeltjes omtoveren met een likje verf, is niet alleen gezellig maar ook heel handig. Heb je wat meer mensen op visite, dan schuif je de tafeltjes gewoon zo dat iedereen makkelijk bij zijn drankje kan.

Oosterse nachten

Ben je ook zo gek op de sprookjes van 1001 nacht? Dan kies je in plaats van de bohemien kussens de oosterse tintjes. Voor de aankleding gebruik je mooie oosterse lampen uit India bijvoorbeeld. Die zijn niet alleen mooi maar de filigrain lamp met gaatjes krijgt het licht binnen maar ook buiten een hele andere beleving. Bij Merel in wonderland vind je hele mooie. Ze hebben overigens ook mooie vloerkleden om een extra touch te geven.

Zelf Marokkaanse mozaÔek maken

Ook de mozaÔek lampen geven een speciale sfeer. Zin om zelf te knutselen? Maak er dan mooie theelichtjes bij. Een jampotje beplakken met gekleurde stukjes papier zorgen direct voor een mooi effect. En het is zo makkelijk dat je dat zelfs samen met je kinderen kunt doen. Zie bijvoorbeeld het knutselwerkje sfeerlichtjes.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop