Elfjesstof in een flesje

Wat heb je nodig:
  • Schelpenzand
  • Kleurstof
  • Papier
  • Flesjes
  • Lintje
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een flesje vullen met "Elfjesstof" in verschillende kleuren is een leuk werkje om te maken.

Je hebt zout en kleurstof nodig om het zand voor de potjes te maken. Later ontdekte we dat zout toch wel veel vocht aantrekt en daardoor wordt het steeds wat hard. Als je schelpenzand gebruikt en dat even zeeft zodat de kleine schelpjes eruit gaan werkt dat veel beter als het eenmaal droog is.Het zand kun je makkelijk kleuren in een plastic zakje. Je gooit er wat zand in en een paar druppeltjes kleurstof en dan gewoon een tijdje kneden. De kleur komt dan mooi verdeelt over het zand en daarna laat je het even drogen op bijvoorbeeld een krant.Op een gegeven moment heb je dan een aantal bakjes met verschillende kleuren zand die je kan gebruiken.Dan heb je dit soort kleine flesjes nodig waar je het zand in kan doen. Je kan in principe ook wat andere kleine flesjes gebruiken als je die hebt.Maak van een stukje papier een trechtertje en hou dat in het flesje. Dan kun je daar het zand in gooien en komt het makkelijk in het flesje. Niet teveel zodat je een paar laagjes zand op elkaar kunt krijgen. Een aantal kleuren geeft een leuk effect.
Als het flesje vol is dan hou je een lintje boven de opening en stopt de kurk erop met een klein beetje lijm eraan. Als je hem dan goed aandrukt dan blijft hij door de lijm na een tijdje goed zitten. Je wilt tenslotte niet dat de kurk eraf gaat en je overal zand op de grond krijgt.En dan zijn de flesjes klaar en kun je er iets mee gaan doen. Weggeven is het leukste. Dat kan bijvoorbeeld op een wenskaart.
Hieronder een voorbeeld van een wenskaart met zo'n flesje gevuld met elfjesstof.


Kaart van Anneke's Kaartenwinkel

Tip

  • Gebruik dus gezeefd schelpenzand in plaats van zout en in plaats van kleurstof (wat nat is) kun je ook stoepkrijt gebruiken en dit raspen en met het zand mengen in een plastic zakje. Geeft ook erg mooie kleuren.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop