Gips gieten en krassen

Wat heb je nodig:
  • Gips.
  • Mes.
  • Andere krasspullen.
  • Waterverf.
  • Leeg melkpak.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
gips1 Neem een leeg melkpak en maak dat goed schoon. Haal een stuk van de bovenkant af zodat je een goede rechte bovenkant krijgt.
Maak nu een hoeveelheid gips klaar om een flinke laag gips in het melkpak te krijgen. Giet het gips in het pak en laat het daarna goed drogen.
Na het drogen het melkpak verwijderen. Nu kan je met een mes en/of met andere voorwerpen figuren krassen en kerven in het gips. Dat gaat vrij gemakkelijk.
Je kan tekeningen erop maken, gaten door en door maken of alleen op een hoek. Ook ronde hoeken uit de zijkanten maken kan.
Natuurlijk kan je ook een mooie leeuw uit zo'n blok snijden maar dat is wel wat moeilijker.

Als je zo een mooi gekrast blok heb kan je het nog verder laten drogen. Dat kan wel een week duren.
Daarna kan je het blok nog mooi verven in allerlei kleuren.

Een andere manier van kleuren is zorgen dat het gips al gekleurd is als je het gaat gieten. Maak dan steeds een beetje gekleurd water door er waterverf in op te lossen. Maak met dat water het gips aan en giet het in het pak. Door nu steeds laagjes van verschillende kleuren te gieten krijg je een mooi verlopend blok gips. Als je daar dan figuren in krast heeft alles meteen een mooie kleur.
Tip

  • Je kan natuurlijk ook vele andere vormen gebruiken om blokken te maken. Bijvoorbeeld boterkuipjes, ronde plastic flessen (wasmiddel) enz.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop