Hologram projector

Wat heb je nodig:
  • CD-hoesje
  • Snijmat
  • Mes
  • Liniaal
  • Plakband
  • Hobbylijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
hologramprojector2 Een hologram is een 3D figuur die lijkt in de lucht te bewegen. Je ziet dus een afbeelding op een plek war je hem niet verwacht. Op youtube zijn er filmpjes die je als hologram kunt bekijken wanneer je een hologram projector hebt. En die kun je nu zelf simpel maken met een oud doorzichtig cd-hoesje.

Begin met het uitprinten van het patroon.
Dat vind je hier als PDF bestand: Hologram projector patroon

hologramprojector4

Neem het doorzichtige deel van een cd-hoesje en snijd eerst de opstaande randen er vanaf. Als je het hoesje even flink insnijd dan kun je hem daarna makkelijk afbreken. Zie hiervoor ook het filmpje.
Als je dan een vlak stuk hebt leg je het geprinte patroon onder het plexiglas en snijd precies over de lijnen de vakjes uit. Gebruik hiervoor een liniaal zodat je goed recht kunt snijden.

Als je de vier onderdelen hebt maak je de randen met het mesje even goed glad zodat ze goed tegen elkaar kunnen liggen. Leg ze als op de foto hierboven en plak ze met een stukje plakband aan elkaar. Ook de laatste twee waardoor het model van de projector er is.

hologramprojector3 Hierna kun je het model gebruiken maar is hij niet zo stevig. Daarom kun je hem vlak neerzetten en de randen vullen met hobbylijm. De lijm moet doorzichtig opdrogen! Als de lijm dan droog is kun je de filmpjes gaan bekijken op je mobiel met de projector.
Zoek op youtube naar "hologram video" en je vindt er heel veel. Ook bijvoorbeeld waarin onderstaande vlinder voorkomt.


Hieronder een filmpje van hoe je de projector moet bouwen waardoor alles misschien een stuk duidelijker wordt.
GeÔnspireerd door Kunststofplatenshop.nl

Nog een filmpje op youtube waar je het hologram beeld kunt zien.Tip

  • Bekijk de filmpjes in een donkere ruimte met een donkere achtergrond, dan komen de 3d hologram filmpjes het beste tot hun recht en zien ze er prachtig uit.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop