Dorp van houten hutjes

Wat heb je nodig:
  • IJsstokjes.
  • (Hout)Lijm.
  • Schaar.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
houtenhut1

Maak eens een leuke hut van houten ijsstokjes. En misschien kun je wel een heel dorp bouwen.
Met platte ijslollystokjes kun je heel leuke bouwwerken maken. Eerst maak je een geraamte door twee stokjes op een afstand van elkaar te leggen en daar overheen andere stokjes te plakken. Laat de lijm goed drogen voor je verder gaat omdat het niet meteen helemaal vast zit. (Soms is het handig om het tijdelijk bij elkaar te houden met een plakbandje)
In de vlakken die je maakt kun je ruimte vrijhouden voor een deur en ramen. Je zou de plankjes netjes kunnen zagen maar als je de stokjes gewoon breekt krijg je een heel speels effect in de hutjes.
Heb je een aantal wanden gemaakt dan kun je ze samenvoegen tot n geheel. En misschien maak je er ook nog wel een puntdak of plat dak bovenop.
Je kan bijvoorbeeld ook makkelijk een trap maken om op een verdieping te komen.
Heb je meerdere hutjes dan kun je ze samen op een bord zetten en een heel dorp maken. Zet er dan ook wat takken bij als bomen en maak een zandweg tussen de hutjes door.
Op de foto's zie je een aantal voorbeelden.

houtenhut2




Tip

  • Als je niet genoeg houten ijsstokjes hebt, kun je natuurlijk ook andere houten stokjes en plankjes gebruiken. Stokjes van bomen en struiken (oude die al droog zijn) of bijvoorbeeld verfroerstokjes.

Nog een werkje in het thema natuur bekijken?
Weersteen
Bomen in drieluik
Magneet maken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips




Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop