Krans van herfstitems

Wat heb je nodig:
  • Oude krans
  • Herfstitems
  • Lijmpistool
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Als je veel herfstitems in het bos gezocht hebt dan kun je een prachtige herfstkrans maken.
Die herfstitems die je kunt vinden in het bos zijn onder andere: kastanjes, eikels, denneappels, bolsters, eikelhoedjes, takjes enz.
Neem zowel grote items als heel kleine dingen mee als je in het bos aan het zoeken bent. De kleinere items komen namelijk heel goed van pas als je kleine gaatjes in de krans moet opvullen.

Neem dan de lege krans voor je en ga deze dan beplakken met de herfstspullen. Verdeel alles over de krans en plak het vast met het lijmpistool. Een lijmpistool werkt namelijk met deze items het makkelijkst en snelst alleen moet je uitkijken dat je je vingers niet verbrand.

Kijk ook even onderaan bij de foto's om te zien hoe kinderen ook zo'n krans kunnen maken zonder lijmpistool en dus zichzelf niet verbranden.

Begin met de wat grotere items die je hebt en ga daarna met steeds wat kleine dingen opvullen.
Als hij klaar is kun je hem aan de voordeur hangen. Maar binnen aan de muur zal hij ook niet misstaan.
Buiten heb je wel kans dat stukken afgegeten worden door vogels.

kranskastanjes1

kranskastanjes2


Speciaal voor kinderen!
Het is voor kinderen niet handig om met een lijmpistool te werken. Deze is erg heet en een brandwond heb je zo te pakken als er even niet opgelet wordt. Hiervoor is het ook mogelijk om de krans met dik dubbelzijdig plakband te beplakken. De zijkanten en de bovenkant en dan heb je het grootste deel wel gehad. De kinderen kunnen dan de items makkelijk op de krans plakken.


En zo ziet de krans er dan uit als hij helemaal klaar is. Om de resten van het witte plakband weg te werken kun je allemaal heel kleine stukjes erop strooien zodat het een egale herfstkleur wordt.

Tip

  • Je kunt natuurlijk ook wat andere materialen gebruiken als je dat leuk vindt zoals bijvoorbeeld een lintje.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop