Kikker van knijpers

Wat heb je nodig:
  • Knijpers.
  • Houtlijm.
  • Verf.
  • Kwast.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Marjan Punter
kikkerknijper1

Leuk om van knijpers te maken een groene kikker.
De kikker van knijpers bestaat uit 5 knijpers die je met de rechte kant tegen elkaar plakt, twee knijpers die je met de rechte kant tegen elkaar plakt en een stukje van af zaagt, en twee halve knijpers, die je voor de pootjes gebruikt. Ook heb je twee kralen nodig voor de ogen.
De vijf knijpers die je met de rechte kant aan elkaar hebt geplakt, maak je nu aan elkaar vast. Dit doe je door de zijkanten aan elkaar te plakken. Dit wordt het lichaam.

Dan plak je aan beide zijden van het lichaam de twee knijpers waar je een stukje vanaf hebt gezaagd, zoals te zien is op de bovenste tekening. Deze moet je er een beetje scheef aan lijmen, om te zorgen dat de kikker goed zit, strakjes. Dan moeten de pootjes er nog aan. Dit doe je door ze eraan te plakken en tegelijkertijd te kijken of de kikker goed zit. Als het naar je zin is, leg je de kikker op zijn zij om te drogen. Daarna het andere pootje.

Als laatste kun je de ogen erop lijmen. Als alles droog is, kun je de kikker schilderen. Dit doe je natuurlijk in het groen, maar het kan ook in bruin, of als je supercreatief bent in het paars ;-)

kikkerknijper2
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop