Knap een oud meubel op met meubelbeslag (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Heb je een oud meubel dat je wilt pimpen? Met meubelbeslag maak je een meubel helemaal naar jouw smaak. Lees hier hoe je dat eenvoudig doet.

Waarom een oud meubel opfrissen?

Je smaak verandert en meubels hebben natuurlijk onderhoud nodig. Een oud meubel lijkt soms aan vervanging toe, maar vaak is het enige wat het nodig heeft een likje verf en nieuw beslag. Je zult verbaast zijn wat een beetje liefde (en nieuw materiaal als nieuwe deurgrepen, scharnieren of pootjes) doet met het meubel. Ga creatief aan de slag met een antieke kast of juist met een modern meubel. Meubelbeslag is er in alle soorten en maten en voor elk budget!

Leuke ideeŽn om jouw meubel op te knappen

Lees hieronder onze ideeŽn om jouw meubels op te knappen!

Idee 1. Nieuwe grepen

Voor de nieuwe grepen van kastdeuren of laatjes kun je heel creatief te werk gaan, want je bepaalt zelf de nieuwe uitstraling! Combineer moderne grepen met een antieke kast, of kies voor een meer klassieke handgreep op een modern meubel. De mogelijkheden zijn eindeloos met verschillende meubelgrepen van materialen als goud, antraciet, RVC, brons, chroom of hout.

Idee 2. Geef het meubel een totaal andere kleur

Het kan zijn dat je een nieuwe woning hebt gekocht met een andere lichtinval, of dat je de wand achter de kast een nieuwe kleur hebt gegeven. Op dat moment valt het je pas op in wat voor staat de kast is of dat de kleur van de kast helemaal niet meer past in het interieur. Toch is de kast nog steeds erg leuk. Gelukkig is het heel eenvoudig om een kast te voorzien van een nieuwe look. Even wat schuren en met een verfroller een kwast een middag te keer gaan en jouw meubel heeft een totaal nieuwe look die beter past in jouw interieur.

Idee 3. Nieuwe pootjes

Zijn de pootjes van je meubel versleten, of vind je ze niet mooi meer? Je kunt nieuw pootjes kopen en onder het meubel schroeven. Dit is ook handig als je een meubel op het oog hebt waarvan je alleen de pootjes niet zo passend vindt.

Het is met meubelpootjes leuk om antieke en moderne stijlen te combineren.

Idee 4. Een unieke look met etiketgrepen

Geef een creatieve draai aan een antiek meubel door etiketgrepen op het meubel te bevestigen. Zo label je laatjes op een stijlvolle manier. Ook kun je opbergdozen of kisten die je in een open kast neerzet labelen. Dit geeft extra uitstraling aan het geheel.

Idee 5. Nieuwe scharnieren

Vooral bij antieke meubelen zijn de scharnieren op den duur aan vervanging toe. Kies voor dezelfde klassieke scharnieren, of onzichtbare scharnieren.

Een nieuw meubel naar je smaak maken

Wil je een nieuw meubel extra leuk maken? Dat kan natuurlijk ook! Soms zie je een voordelig meubel die naar jouw mening net de verkeerde grepen of pootjes heeft gekregen. Dankzij meubelbeslag bepaal je het complete ontwerp van jouw meubel.

Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Bekijk hier verschillende voorbeelden van mooi meubelbeslag.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop