Koe van knijpers

Wat heb je nodig:
  • Knijpers
  • Houtlijm
  • Verf
  • Kwast
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Marjan Punter
Op de kop na, bestaat de koe uit hele knijpers en is dus redelijk gemakkelijk in elkaar te zetten.

De voorbereiding:
Voor de poten heb je vier knijpers nodig die met de rechte kant aan elkaar zijn geplakt. De 2 zijkanten bestaan uit 9 knijpers, die met de zijkanten aan elkaar zijn geplakt. De bovenkant bestaat uit twee keer twee knijpers die je met de zijkanten aan elkaar plakt.
Dit kun je in elkaar lijmen als de verschillende onderdelen droog zijn. Let er wel op dat je de poten recht bevestigd en dat alle twee de kanten gelijk zijn, anders staat hij strakjes scheef.
Ook erg belangrijk! Zorg ervoor dat de voorkant van de rug van de koe met de rechte kant naar beneden wordt vastgemaakt.
Zo kun je de kop er goed op bevestigen. Dan maak je de kop, die het moeilijkst is.Zijkanten tegen elkaar / rechte kanten tegen elkaar / de kop van de koe voor en zijaanzicht.
Voor de kop, plak je drie knijpers met de zijkant tegen elkaar. Ook heb je gezaagde stukjes nodig voor de oren en snuit. De ogen zijn gemaakt van kralen. Twee kleine kralen zijn nodig voor de neusgaten.
Op de niet rechte kant van de aan elkaar geplakte knijpers, ga je nu het hoofd maken. Hiervoor zaag je de drie knijpers in drie gelijke stukjes. Het bolle gedeelte gebruik je voor de snuit. Kijk maar naar de foto. Plak het zo vast dat het een mooie ronde snuit wordt.
Twee van de puntige gedeelten van de knijper, gebruik je als oren. Dan heb je nog een paar kleine stukjes knijper over. Eentje plak je tussen de neusgaten, die boven de snuit zitten. De ogen erop en dan kun je de kop op het lichaam plakken.

Laten drogen en dan schilderen als een bonte koe.

knijperkoe1
Tip

  • De kleuren van de koe kun je ook anders maken. Welke soorten koe kleuren ken je?

Nog een werkje in het thema Boerderij bekijken?
Koe van een bloempot
Koe van vlokkendoos
Nestkastje

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop