Knutselen met flessendopjes (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
werkenmetdopjes Wat kun je allemaal van flessendopjes maken?
Heb je ook van die creatieve kinderen die altijd willen knutselen? Of ben je misschien zelf heel creatief? Super leuk! Alleen, soms heb je even geen inspiratie meer. Je bent alle knutseltrends al afgegaan en wil niet weer hetzelfde maken. Dan zit je met dit artikel helemaal goed. Wist je dat er heel veel mogelijk is met flessendopjes? Lieveheersbeestjes, sleutelhangers, een stoel of een spiegel. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet wat je allemaal met flessendopjes kunt maken.

Mogelijkheden met flessendopjes

De mogelijkheden voor knutselen met flessendopjes zijn eindeloos. Onderzetters, sleutelhangers, kettingen en lampen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt van dopjes. Sommige dingen zijn volledig gemaakt uit flessendopjes, maar er zijn ook spullen die zijn aangekleed of versiert met dopjes. Tafels, stoelen, spiegels, muren, een hele hoop dopjes die hierbij aan te pas komen. Je moet niet denken: ‘’wat kan ik allemaal maken met flessendopjes?’’ Je moet je juist afvragen wat je wel wil maken met al die flessendopjes.

Niet té kieskeurig
Ga niet op zoek naar allemaal dezelfde dopjes. Het is juist veel leuker om allemaal verschillende flessendopjes te gebruiken. Het geeft meer kleur, heeft een vrolijke uitstraling en het is ontzettend origineel. Ook kun je veel sneller verschillende flessendopjes verzamelen in tegenstelling tot allemaal dezelfde. Wees dus niet te kieskeurig en ga aan de slag.

Verzamelen van knutseldopjes

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je genoeg dopjes bij de hand hebt. Nu is dit bij de meeste mensen niet het geval, want wanneer je iets uit een flesje hebt gedronken gooi je het daarna vaak gelijk weg. Ga daarom langs een restaurant of café, maak een rondje in de buurt of koop eerst heel veel flesjes in de supermarkt. Neem een grote tas mee om de dopjes in te verzamelen. Aangezien je van te voren niet weet hoeveel flessendopjes je gaat verzamelen, is het handig om een opvouwbare tas mee te nemen. Dan hoef je niet de hele tijd een grote boodschappentas bij je te dragen. Wanneer je meer tassen meeneemt kun je de opvouwbare tassen bedrukken, zodat je precies weet welke tassen van jou zijn. Precies hetzelfde kun je met flesopeners doen, laat flesopeners bedrukken met je eigen naam, zodat iedereen weet dat ze van jou zijn.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop