Groot mobiel van bussen

Wat heb je nodig:
  • Lege Pringles kokers.
  • Verf.
  • Kwast.
  • Schaar.
  • Draad.
  • Ronde vorm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
pringlemobile Zoals je op de foto hiernaast kan zien kun je een leuk groot mobiel maken met lege chipskokers. Dit kun je bijvoorbeeld maken met de hele klas door iedereen een bus te laten versieren.
Neem de lege bus en maak een gat in het midden van de bodem. Ga hierna de bus mooi versieren met verf. (Of een andere manier die je leuk vindt.)
Als je meerdere bussen gedaan hebt dan maak je aan iedere bus een stuk draad vast. De draden moeten steeds langer worden. Neem een rond stuk metaal of hout en maak daar de eerste draad aan vast. Verdeel de cirkel in allemaal gelijke stukken zodat je precies uitkomt met het aantal bussen dat je hebt. Op die afstand maak je steeds de volgende bus vast waarbij je zorgt dat het draad steeds 20 centimeter langer is dan de vorige.
Als alle bussen vast zitten maak je aan de bovenkant vier evenlange draden vast waarmee je het geheel aan het plafond kunt ophangen.
Je hebt nu een heel leuk mobiel gekregen.
De omschrijving maakt een gat in de bodem en dan kun je aan de onderkant naar binnen kijken. Als je het gat in de plastic deksel maakt kun je het mobiel makkelijk aanpassen door bussen te verplaatsen of te vernieuwen als je daar behoefte aan hebt. Je hoeft dan niet het draad aan te passen maar kan de bussen gewoon op een andere deksel vastmaken.

De mobiel hiernaast hangt in de Marijkeschool te Hillegom.
Tip

  • Een kleinere versie kan je maken met wc-rollen. Je moet dan alleen een dekseltje maken op de rol waar de draad aan vastgemaakt kan worden.

Nog een werkje in het thema kunst bekijken?
Zandlandschap
Maffe fantasiefiguren
Bloem van bierdoppen

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop