Leuke creaties voor in de winter (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
pexels-photo-7004673. De temperaturen dalen en het is tijd om je voor te bereiden op binnenactiviteiten. Dus je zit vast binnen vanwege het weer en kunt niet meer op de bank ploffen terwijl je naar de buis kijkt. Wat doe je dan? Maak je geen zorgen! We hebben genoeg om je bezig te houden tijdens de korte, saaie dagen die voor je liggen. Zo zou je je zorgverzekering kunnen vergelijken om in het nieuwe jaar mogelijk geld te kunnen besparen. Dit is natuurlijk nuttig om te doen, maar niet echt leuk. Kies er daarom voor om in de winter een van de onderstaande creaties te maken.

Munt melkbad

Hoe is dit voor het perfecte cadeau? Eerst zet je hem in elkaar. Dan mag je hem gebruiken om een lekker warm, ontspannend bad te nemen op een koude winteravond! Het is ook een geweldig cadeau voor aanstaande verjaardagen of Valentijnsdag.

Houten kralenketting

Recycle vintage herenoverhemden tot kleurrijke halskettingen door ze te scheuren en om houten kralen te wikkelen en aan leren koord te rijgen. Je maakt ze door rechthoeken uit een overhemd met patroon te knippen. Wikkel deze stukken rond houten kralen en lijm ze op hun plaats. Rijg vervolgens alle kralen op een koord en leg een knoop tussen elke kraal.

Wijn kurk vaas

Je hebt waarschijnlijk een heleboel kurken rondslingeren als je houdt van een glaasje wijn en weet niet wat je ermee moet doen. Neem een oude vaas of upcycle zelfs een oude pot en bedek hem met wijnkurken! Dit is super eenvoudig om te doen, terwijl het er ook nog eens prachtig uitziet.

Roerstaafjes voor warme chocolademelk

Eenvoudig en smakelijk, deze gemakkelijke doe-het-zelf pepermunt warme chocolademelk roerstaafjes zullen je door veel koude dagen heen helpen. Doop de uiteinden van de zuurstokken in gesmolten halfzoete chocolade. Bestrooi daarna met geplette snoepjes: plaats ze op een met bakpapier beklede plaat en laat afkoelen. Zo kun jij vervolgens de zuurstok gebruiken om je warme chocolademelk te roeren!

Sieraden hanger

Je zit vast binnen, dus er is geen excuus om je sieraden eindelijk een keer te organiseren! Dit eenvoudige takproject maakt het gemakkelijk om je favorieten op te hangen, zodat je nooit meer door een verwarde puinhoop hoeft te graven naar je favoriete ketting. De eerder genoemde houten kralenketting zou je ook aan deze tak kunnen hangen.

Dennenappel deurhanger

Zoek in je achtertuin of in een bos in de buurt naar dennenappels en gebruik je gevonden vondsten om dit warme en uitnodigende stuk voor je voordeur te maken. Knip eerst lange stukken lint af. Gebruik een heet lijmpistool om de laatste vijf centimeter van elk lint aan de basis van acht dennenappels te plakken. Bind de andere uiteinden samen in een knoop.

Sjaal krans

Laat een kleine scheur of beschadiging er niet toe leiden dat je je favoriete sjaal weggooit! Upcycle het of haal er een op bij de tweedehandswinkel om een gezellige krans goedkoop te maken. Mooi om op te hangen aan je voor- of achterdeur in de winter!
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop