Leuke DIY's voor buiten (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Iedereen die een beetje handig is zal graag zelf aan de slag gaan met leuke spullen voor in de tuin. Door zelf spullen te maken, zelf te klussen aan een bankje of door een leuke lamp in elkaar te knutselen voor buiten, maak je van je tuin een plekje die echt helemaal van jou is en die ook echt jou uitstraalt. De leukste spullen voor buiten maak je dus zelf. Maar wat zijn nou leuke projecten om zelf aan te gaan pakken en wat moet dat allemaal gaan kosten?

Een tuinhuisje / tuinkas maken

Dit is wel direct een project voor gevorderden, dat geven we eerlijk toe. Een tuinhuisje of een tuinkas maken is niet iets wat je met twee linkerhanden en een paar spijkers even doet. Voor het maken van een tuinhuisje of tuinkas heb je een goed plan nodig. Kies voor een bestaand ontwerp of maak je eigen ontwerp en ga aan de slag met het verzamelen van de benodigde spullen! Als je een tuinkas/tuinhuisje wilt maken met karakter dan kun je ervoor kiezen om alleen hergebruikte spullen te gebruiken. Er staan op bijvoorbeeld Pinterest fantastische voorbeelden van tuinhuisjes die louter zijn gemaakt van oude ramen. Een kwestie van alles op de juiste manier aan elkaar bevestigen en je hebt een fantastische kas! Je kunt er ook voor kiezen om ergens kant-en-klare materialen aan te schaffen en zo zelf je tuinhuisje in elkaar te timmeren. Mét beschrijving erbij.

Lampionnen voor onder de overkapping

Hoe leuk is het om in je overkapping een paar prachtige zelfgemaakte lampionnen te hebben hangen? Een lampion kun je heel leuk maken met tissues, behanglijm en een ballon. Plak de tissues (eerst met water) op de helft van de ballon, in een aantal lagen. De tweede laag kan met lijm. Vervolgens kun je er bijvoorbeeld leuke gekleurde stukjes papier op plakken, in verschillende vormen. Ook kun je kiezen er bijvoorbeeld droogbloemen of gedroogde bladeren op te plakken. Doe er vervolgens nog één laagje tissuepapier overheen en laat het geheel vervolgens drogen. Zodra alles droog is kun je de ballon doorprikken, gaatjes in de lampion prikken en daar vervolgens touw doorheen steken. Met dit touw hang je de lampion op. In de lampion kun je bijvoorbeeld waxinelichtjes doen. Al een stuk gemakkelijker dan een tuinhuis bouwen!

Maak een aardbeientoren van een PVC buis

Heel simpel maar super leuk om te doen én om later van te genieten, is een aarbeientoren maken van een PVC-buis (of beter nog een buis van HDPE). Met een buis van 10 tot 20 centimeter doorsnede kun je al een hele mooie toren maken. Met een klokboor maak je er vervolgens enkele gaten in. Zet de buis in een mooie bloempot vol potgrond, zodat de buis stabiel staat. Vervolgens vul je de buis met potgrond. Zodra je bij een gat komt stop je er een aarbeienplant in. De aardbeien geef je vervolgens water door bovenin de buis water te gieten of elk plantje afzonder te besproeien.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop