Maak van een lege wc-papierrol een raceauto (Artikel)

Wat heb je nodig:
  • Afdrukbare autohoezen
  • WC-rol of keukenrol
  • Verf
  • Doppen
  • Lijm
  • Schaar
  • Penseel
  • Zwarte stift
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Van een lege wc-papierrol een raceauto maken. Dat klinkt raar, maar toch is het hartstikke leuk en ook nog eens zeer goedkoop, al helemaal als je het vergelijkt met het kopen van een echte vierwieler. Een autoverzekering vergelijken is bovendien niet nodig! Vooral voor je kinderen is het natuurlijk leuk om zoín raceauto zelf te maken. In dit artikel leggen we uit wat je hiervoor nodig hebt en hoe je het kunt doen. Veel plezier en succes!

Autohoes

Je kunt je racewagen-vaartuig van kartonnen buis puur met de hand schilderen of de gratis kleurrijke hoezen afdrukken om je te helpen. Hun racestrepen zijn erg leuk en er zijn veel kleuren om uit te kiezen. Je kunt de hoezen downloaden via deze link. Druk ze vervolgens af met je eigen printer, wat veel werk zal schelen. Als de bedrukbare hoezen de lengte van je kartonnen koker niet volledig bedekken, schilder dan de uiteinden. Je kunt dezelfde kleur kiezen als je afdrukbare hoes of een contrasterende kleur. Als je verf droog is, moet je de hoes lijmen om het vervolgens te plakken op je lege wc-papierrol.

Wielen

Natuurlijk heeft je racewagen een paar wielen nodig! De doppen van flessen cola zijn perfect hiervoor, maar je kunt elke flesdeksel gebruiken die je wilt. Lijm ze vast met je lijmpistool, want een lijmstift is niet sterk genoeg om ze op hun plaats te houden. Je moet hiervoor dus beslist hete lijm gebruiken. Het is verstandig dat je dit zelf doet aangezien je kind zich kan verbranden aan het lijmpistool.

Interieur

Om de rugleuning van de stoel voor je raceauto te maken, snijd je een kleine rechthoek uit een andere kartonnen buis en snijd je een lichte concave curve langs ťťn kant zodat deze goed op de achterkant van je auto past. Verf het vervolgens, wat je het beste in het zwart kunt doen. Om het stuur van je racewagen te maken, knip je een kleine cirkel uit een kartonnen buis, maak je deze plat en schilder je hem zwart. Knip een kleinere cirkel uit wit papier en plak deze op het stuur. Teken op de kruisstukken met je zwarte stift. Om de stuurkolom te maken, snijd een dunne strook kartonnen buis af, rol deze op en plak deze vast. Schilder het zwart.

Laatste loodjes

Gebruik vervolgens je lijmpistool om het stuur en de stoel op je sportwagen te plakken. Hierdoor is je raceauto gemaakt van een lege wc-papierrol zo goed als af. Je moet alleen nog de auto een nummer geven, net zoals alle echte racebolides ook hebben. Gebruik de witte cirkelruimte om je raceauto met kartonnen buis te personaliseren met een nummer, naam of tekening. Zo kun je bijvoorbeeld voor je favoriete nummer kiezen, maar je zou dus ook een tekening kunnen maken in het cirkeltje.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop