Mannetje van knijpers

Wat heb je nodig:
  • Houten knijpers.
  • Houtlijm.
  • Kurk.
  • Kralen.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Marjan Punter
mannetjeknijpers Een mannetje maken van knijpers is een leuke bezigheid.
Voor het mannetje heb je naast 55 met de rechte kant aan elkaar geplakte knijpers, een halve kurk nodig, voor de nek, 8 halve knijpers voor de armen en voeten, twee kralen voor de ogen en vier voor de knopen. Ter voorbereiding plak je de 55 knijpers, dus 110 halve knijpers, aan elkaar.
Het hoofd bestaat uit drie lagen van 5 knijpers boven elkaar. Plak ze kruislings tegen elkaar, zoals je kunt zien op de foto. De tweede laag, plak je precies andersom, enz..
Het lichaam bestaat ook uit drie lagen, nu van 8 knijpers boven elkaar. Ook nu weer plak je de tweede laag precies andersom, enz.
De benen bestaan uit twee lagen van twee knijpers naast elkaar op dezelfde manier als het hoofd en het lichaamÖ Op het gezicht en het lichaam plak je ogen en de knopen. Een neus maak je van twee knijpers met de rechte kanten tegen elkaar geplakt, waarvan je een stuk afzaagt. De mond kun je maken van een geschilderd stukje hout, of van ander materiaal. De kurk kun je door midden snijden en gebruiken voor de nek van het mannetje.
En zo lijm je ook de knijpers aan elkaar die bedoeld zijn voor de voeten en armen. Een voet of arm bestaat uit twee van deze knijpers, die je met de rechte kant tegen elkaar plakt. Je hebt dus 8 delen nodig.
En dan is je mannetje helemaal af. Echt een schatje.
Tip

  • Als je het eens wilt proberen kun je er natuurlijk ook een vrouwtje van maken.

Nog een werkje in het thema vaderdag bekijken?
Pennenhouder
Kei van een vader
Handje als boekenlegger

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop