Portemonnee van melkpak

Wat heb je nodig:
  • Melkpak
  • Schaar
  • Klittenband
  • Tape
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Joke van de Brug
Als je zelf een portemonnee wilt knutselen kun je dat doen met een leeg drinkpak. bijv. een melkpak.
Het eerste wat je moet doen is het melkpak heel erg goed schoon maken van binnen. Zeker als het pak al even ligt dan kan het restje melk erg vast zitten. Met een wat 'verser' pak gaat het een stuk makkelijker.

Neem het schone pak melk en haal de boven en onderkant van het pak af. Het pak hoeft niet veel korter te worden dus je kan vlak langs de bovenkant en onderkant knippen.


Aan het eind heb je een flap nodig om de portemonnee dicht te maken. Dat zie je op deze foto. Hoeveel je eraf knipt voor de flap maakt niet heel veel uit, als het maar iets minder is dan 1/3 van de hoogte van het pak. Dus de achterkant hou je over en van de voorkant en de zijkanten knip je het materiaal weg.Dan ga je de zijkanten naar binnen vouwen. De vouw moet in het midden komen en als je rustig duwt dan gaat dat prima lukken. Doe dit aan beide zijden.


Hierna vouw je het hele pak doormidden waarbij de flap aan de buitenkant moet zitten. Duw alle vouwlijnen stevig aan zodat hij goed in model blijft zitten.
De twee helften die tegen elkaar aankomen moet je met een nietmachine aan elkaar vastzetten. Met drie of vier nietjes blijft het prima zitten.Nu kan je de flap om de opening heenvouwen. Deze ga je steeds vastzetten met een stuk zelfklevend klittenband. Een stukje aan de flap en het andere stuk aan de portemonnee zelf. Zo kan hij altijd afgesloten worden.


En dan het eindresultaat als je de portemonnee versiert hebt met stukken tape in verschillende kleuren.
Je kan de portemonnee ook van te voren, als het pak nog vrij heel is, beplakken met een groot stuk zelfklevende folie. Dat is ook een mooi effect.
Tip

  • Dit is ook een heel leuk verjaardagscadeautje of bijv. om te geven met Vader- of Moederdag.

Nog een werkje in het thema cadeautjes bekijken?
Zakjes voor zaden
Krans van koffiecups
Juwelenbox

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop