Ooievaar van pomponnen

Wat heb je nodig:
  • Witte wol
  • Zwarte wol
  • Oranje wol
  • IJzerdraad
  • Karton
  • 2 Kralen of beweegbare ogen
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Esther
ooievaarschema Een leuke ooievaar maken van allemaal pomponballetjes. Dat is leuk om alleen te doen maar ook met een groep kun je dit maken waarbij iedereen wat onderdelen maakt. Het meeste werk zit in de verschillende pomponballen die gemaakt moeten worden.
Het maken van een pomponbal kun je zien bij het werkje: Pomponballen gooien Als je het weet kun je die pagina weer sluiten en kom je hier weer terug.

Voor de pomponballen heb je vier verschillende grootte cirkels nodig om zodoende verschillende grootte van ballen te krijgen. De verschillen zijn ongeveer eentje ter grootte van een kopje, een van een schaaltje en een klein ontbijtbord.
Bij het maken van iedere bol zorgen dat de draden die overblijven als je de bal dichtgebonden hebt lang genoeg zijn om ze later aan elkaar te maken.

Voor de poten en de nek van de ooievaar gebruik je de kleinste kartonnetjes met oranje wol. Per poot 6 en voor de nek 3 pomponnetjes
Voor het lijf gebruik je witte en zwarte wol en het grootste kartonnetje.
Voor de kop gebruik je de mal van het schaaltje.
Om alles in elkaar te zetten gebruik je de lange draden. Je verbindt de pomponnetjes aan elkaar door twee draden van de verschillende pomponnen aan elkaar te knopen.

ooievaarsnavel Dan de kop en het lijf: In de kop en het lijf doe je wat ijzerdraad dat je (eventueel) ook door de nek en de poten kan doen. Je verbindt het lijf en de kop aan de poten en de nek. Op de kop zet je beide kralen vast aan de zijkant.
De snavel maak je van stevig karton. Het voorbeeld zie je hiernaast als mal. Misschien moet je hem wel iets vergroten, maar dat hangt af van de grootte van de ooievaar.
In de snavel prik je 2 gaatjes waar je touwtjes aan bindt. Als je de knoop aan de binnenkant doet ziet niemand het. Daarna bind je de snavel voor de ooievaar.
En dan is de ooievaar klaar.
Tip

  • Eventueel kun je met visdraad de vogel ophangen aan het plafond.

Nog een werkje in het thema vogels bekijken?
Kijkdoos
Vogel in glas in lood vorm
Vogel van een knijper

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop