Opbouw van een luiertaart

Wat heb je nodig:
  • Pak luiers
  • Keukenrol (vol)
  • Wc-rol (leeg)
  • Lint
  • Elastiekjes
  • Doorzichtig inpakpapier
  • Kaarsje
  • Schaar
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Het maken van een luiertaart is een leuke bezigheid en je hebt daarna een heel leuk en nuttig cadeau om te geven bij de geboorte van een baby. In feite geef je een pak luiers maar dan op een leuke manier verwerkt. Tot een luiertaart.
De opbouw kan op verschillende manieren gedaan worden maar op deze manier gaat het vrij makkelijk en hij wordt ook meteen wat steviger bij elkaar gehouden door de binnenkant.

Hier zie je de benodigdheden om een luiertaart te maken. Van de luiers heb je er ongeveer 50 nodig en dat is vaak 1 pak van maat 3. Dat je maat 3 gebruikt heeft ook als voordeel dat de moeder de taart nog een tijd kan laten staan omdat ze eerst kleine luiers gebruiken.
Van de elastiekjes heb je er zo'n 70 nodig.


Rol al de luiers op en doe een elastiekje erom zodat de rol ook blijft zitten. Zorg dat bij het oprollen de mooiste kant van de luier naar buiten komt en rol ook alle luiers op dezelfde manier op.


Bind een aantal elastiekjes aan elkaar zodat deze makkelijk om de keukenrol heen kan. Ga daarna rolletjes luier tussen de keukenrol en het elastiek plaatsen. Doe dit helemaal rondom zodat je een mooi aaneengesloten geheel krijgt.


Maak weer een iets langer elastiek en plaats nog een tweede laag luiers om de eerste laag heen. Je krijgt dan zoals op de foto twee lagen.


Op deze foto zie je dat iets beter en zorg er ook voor dat alle elastiekjes ongeveer in het midden van de luiers zitten. Daar komt dan later het lint overheen. Hiermee is de onderste laag van de luiertaart af.


Opnieuw een elastiek maken en de tweede laag luiers op de eerste laag plaatsen. Als het een beetje klopt dan is hiermee ook de hoogte van de keukenrol bereikt.


Om de derde laag te verbinden met de andere twee plaats je nu een lege wc-rol in het gat van de keukenrol. Past deze niet helemaal dan de wc-rol in de lengte doorknippen en met plakband weer verbinden op de maat van de keukenrol.


Maak dan een klein rondje luiers om n luierrolletje heen en laat de middelste luier nog iets omhoog steken.


Deze laatste laag plaats je dan over de wc-rol heen en is ook de laatste laag van de luiertaart geplaatst.


Neem een breed lint en vouw deze in de lengte een paar keer dubbel. Doe hem dan om de onderste laag en trek hem wat strak aan en leg een knoop met een strik in het lint.


Deze linten en strikken doe je ook om de andere twee lagen met luiers zodat ze alle drie een strik hebben. Zorg er wel voor dat alle strikken aan dezelfde kant komen van de luiertaart.


Helemaal bovenop de luiertaart kun je een kaarsje plaatsen. In dit geval een beertje maar het kan ook iets anders zijn, of bijvoorbeeld het cijfer 0.


Over het lint kun je ook nog een ander lint plaatsen. Hier een lint met de tekst "baby boy" steeds herhaalt. Dit om het lint wat breder te maken om de lagen en een extra detail toe te voegen.


Onder de taart is een cirkel van karton gedaan om zodoende de onderkant wat meer stevigheid te geven. Dan doorzichtig folie om de gehele taart doen en deze bovenin bij elkaar binden met een aantal lintjes. Deze vastknopen en laten krullen met een schaar.


Dan is de luiertaart helemaal af en kan hij cadeau gegeven worden aan de vader en moeder als het kind geboren is.


Tip

  • Op deze manier heb je een simpele luiertaart die er wel heel mooi uit ziet. Als je een cadeautje erin wilt verwerken dan kun je die natuurlijk ook ergens op de luiertaart zetten.

Nog een werkje in het thema baby bekijken?
Babyschoentje van geboortekaartje
Kinderwagen
Giraffe kraammand

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop