Tas breien van plastic zakken

Wat heb je nodig:
  • Plastic zakken.
  • Schaar.
  • Breinaalden of
  • Haaknaalden
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Rian de Groot
platiczakbreien3 Een tas breien van plastic zakken, ja het kan echt en het materiaal is heel goedkoop. Namelijk de plastic zakjes die je bij verschillende winkels meekrijgt. En door de hoeveelheid van kleuren wordt het breiwerk heel apart en leuk. Er zal geen enkel knutselwerkje hetzelfde worden.

Leg een plastic draagtasje (van de supermarkt) plat voor je neer op tafel en vouw hem ca. 3 x dubbel. Je knipt de hengsels van de supermarktzakken af. Of je knipt het handvat (als dit een gat in die zak is) weg. En je knipt de bodem open door er een halve centimeter af te knippen.
De in drie of vieren gevouwen zak knip je nu ca. 1 centimeter brede stroken. Deze stroken zijn eigenlijk cirkels en je pakt steeds een nieuwe cirkel erbij en knoopt deze aan elkaar. Nu wordt het dus een heel lange dubbele draad met iedere keer een kleine knoop. Enne . . . zorg dat het 'knoopje' klein is anders wordt het lastig bij het breien / haken en het staat minder mooi in je gebreide werk!
Je doet dat zo met een aantal zakken en rolt het plastic garen op tot een bolletje waar je later mee aan het werk kan. Hoe dit allemaal werkt zie je ook in het filmpje onderin deze pagina.

platiczakbreien2 Daarna kun je dus gaan beginnen met breien. Een rondbreinaald is hierbij prettig!
De tas op de foto is gehaakt en deed dat zonder echt patroon.
De pendikte moet je even uitproberen door een piepklein proeflapje te breien van ca. 15 steken breed (=opzetten) en enkele pennen hoog. Zo zie je of de naalden te dun zijn (wordt het geheel erg stug) of je ziet dat ze te dik zijn (dan wordt het geheel te doorzichtig en te slap).
Voor de stevigheid is het raadzaam om de tas te voeren (met een gezellig stofje) De hengsels kun je er op naaien - van een overgebleven stukje leer of van stof/plastic.
Deze tas is voorzien van een bodem van plastic voor de stevigheid. Daar kun je een plastic achterblad van een map waarin plastic insteekhoesje worden gedaan voor gebruiken!
Kost haast niets en geef stevigheid en een zeer professioneel resultaat!

platiczakbreien1


Hieronder een korte video van het knippen van de plastic tas en het daarna aan elkaar knopen van de cirkels. Dit om het knopen wat duidelijker te maken:

Foto ingezonden door: Joke Antonissen

Tip

  • Ik weet zelf niets van breien en/of haken en als je daar iets niet van snapt moet je niet bij mij zijn :-)

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop