Pompoen versieren met servet

Wat heb je nodig:
  • Mooi pompoen.
  • Servet met figuur.
  • Lijm.
  • Schaar.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Josefien Scholten
pompoenservet Dit is een heel eenvoudig en dankbare manier om een mooie pompoen op te versieren. Deze kun je dan leuk als decoratie bij bijvoorbeeld de voordeur leggen.
Voor de basis heb je een mooie vorm pompoen nodig. De pompoen op de foto is maar klein, met een doorsnede van maar 10 centimeter Maar hiervoor groot genoeg.
Zoek een paar leuke herfstservetten met niet te grote plaatjes. Knip de plaatjes uit en bepaal de mooiste kant van de pompoen (de zicht kant). Leg hem ook even neer en kijk of de pompoen niet steeds omrolt. De kant die boven blijft liggen is het handigste om te gebruiken!
Kijk van daaruit hoe je de plaatjes wilt gaan plakken, waar komen ze het mooist uit. Smeer de pompoen op de plaats van het plaatje in met behanglijm. Van het servet plaatje haal je de verschillende lagen van het servet los en je hebt alleen het deel met het plaatje nodig. Nu moet je voorzichtig het plaatje op de lijm leggen, niet wrijven, dan scheurt het papier. Neem nog wat behanglijm op je wijsvinger en breng dit, niet te dik, zonder het papier te verschuiven aan op het plaatje. Laten drogen.
Eventueel kun je het geheel aflakken met acryllak, maar dat is niet echt nodig.

Op de foto zie je trouwens meteen hoe je van twee stukjes schuttinghout een klein rekje kan maken waarop je het herfsttafereel kan uitstallen.
Niet moeilijk en zeker niet duur. Veel plezier!

Een pompoen kun je ook uithollen en versieren. Zie ook: Pompoen uithollen met figuur erin
Tip

  • Als je leuke Halloweenservetten hebt dan kun je deze er ook opplakken en heb je voor Halloween een leuke pompoen bij de deur liggen!

Nog een werkje in het thema servetten bekijken?
Dakpan versieren
Pompoen uithollen met figuur erin
Beplakken van servies

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop