Rijdende auto op routekaartje

Wat heb je nodig:
  • Papieren bordjes (die je normaal voor de barbecue gebruikt)
  • Gekleurde potloden of stiften
  • Schaar
  • Paperclip
  • IJsstokje
  • Magneet
  • Plakband
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Met autoís spelen blijft leuk. Zowel jongens als meisjes zijn er gek op. Zeker als ze hun eigen autootje kunnen knutselen. En hoe tof is het als ze de auto vervolgens kunnen laten rijden over een zelf gemaakt routekaartje? Het is ontzettend simpel, maar je beleeft er al snel een hele middag plezier aan! En geen zorgen: voorbereiding is niet nodig. Alle benodigdheden heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis.

Stap 1.
Pak ťťn papieren bordje en laat je kind of kinderen er een routekaartje op tekenen. Hoe het werkt? Ze kunnen alles tekenen wat ze maar willen! Ze maken een weg, rond of slingerend, op het papieren bordje. Op alle overgebleven ruimte kunnen ze van alles tekenen. Bijvoorbeeld een huis, kerk, bos, water, vissen of een strand. Ze kunnen zelfs het eigen huis met tuin tekenen, waar je ook je elektrische laadpaal thuis hebt staan. Zo leren ze ook nog hoe een auto in het echte leven rijdt!

Stap 2.
Pak nu het overgebleven papieren bordje. Daar mogen je kinderen een autootje op tekenen. Let er wel op dat ze de auto niet veel groter maken dan de weg die ze eerder hebben getekend. Hij moet er tenslotte wel overheen kunnen rijden! Als ze de auto hebben getekend, knip je deze uit. Die heb je nodig voor de volgende stap. Willen je kinderen meerdere autootjes maken? Dat kan! Maar dan heb je wel meer ijsstokjes, magneten en paperclips nodig.

Stap 3.
In deze stap heb je de paperclip nodig. Plak de paperclip vast aan de achterkant van de auto. Leg vervolgens de auto op de weg neer.

Stap 4.
Een leuke onderbreking voor het knutselen is ijsjes eten! Eet de ijsjes en maak daarna het ijsstokje schoon. Hier plak je vervolgens de magneet op.

Stap 5.
Het spelen kan beginnen! Je kinderen houden het ijsstokje vast aan de achterkant van het bordje op de plek waar de auto ligt. Bewegen ze het stokje? Dan rijdt de auto ook! Kinderen zijn hier vaak de hele middag zoet mee, omdat ze netjes binnen de lijnen van de weg proberen te rijden.
Tip

  • In het voorbeeld hebben we een rijdende auto gebruikt. Maar een fiets is uiteraard ook mogelijk! Die kun je tekenen, maar je kunt die ook eenvoudig zelf maken. Met 2 knopen, wat ijzerdraad en kraaltjes heb je al snel een hele vrolijke fiets die ze op het bordje kunnen plaatsen. Wij wensen je veel teken- en knutselplezier!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop