Sok wordt Sneeuwpop (2)

Wat heb je nodig:
  • Witte sok
  • Rijst
  • Watten
  • Elastiekjes
  • Restje katoen
  • Knoopjes
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Op de website stond al een manier om een sneeuwpop te maken (Zie sneeuwpop 1) van een oude sok maar deze manier is weer net even anders en geeft ook een heel mooi sneeuwpopje. Daar wil je gewoon een rijtje van hebben. (Zie foto onderaan)

Natuurlijk beginnen we met het pakken van de witte sok. Heb je een andere kleur sok dan heb je een klein probleem want de sneeuwpoppen zijn eigenlijk altijd wit. ;-)

Vul het onderste stuk voor een deel met rijst en sluit dit gedeelte af met een elastiekje wat je er goed strak omheen doet. Heb je geen elastiekjes kun je ook altijd een touwtje gebruiken en deze goed vastknopen.


Daarna doe je een laagje watten in de sok. Dit kun je flink aanduwen. Als je de tweede laag voor het hoofd watten gebruikt dan wordt je sneeuwpop niet topzwaar en blijft hij mooi rechtop staan.
En ook dit deel sluit je weer af met een elastiekje. De grootte van de bollen kun je dus zelf bepalen. Als je nog maar een stukje sok over hebt voor de muts. Knip eventueel een stuk eraf als je een lange sok hebt. Anders kun je het overgebleven deel terug vouwen en de rand nog een keer terug omhoog vouwen. Dan krijg je vanzelf een prachtige muts voor de sneeuwpop.


Daarna kun je het overgebleven deel terug vouwen en de rand nog een keer terug omhoog vouwen. Dan krijg je vanzelf een prachtige muts voor de sneeuwpop.


Dan ga je de sneeuwpop nog even afmaken. Doe hem van een restje stof een mooie sjaal om! Het staat gezellig en je ziet het elastiekje niet meer. Zet het eventueel vast met een beetje lijm. Dan kun je een mond, neus en ogen maken en eventueel wat kooltjes op zijn buik. Dit kun je allemaal maken met knoopjes of kraaltjes maar ook van restjes stof kun je dat doen als je het netjes uitknipt van stukjes stof.


Zo nog even gezellig een collage van de sneeuwpoppen.

Tip

  • Vooral als je deze sneeuwpopjes met de hele klas maakt wordt het heel gezellig als ze allemaal op een rijtje op de kast staan. Dat mag best een paar weekjes duren.

Nog een werkje in het thema Sneeuwpop bekijken?
Wollen sneeuwpop
Diddlina met een sneeuwpop
Sneeuwpop

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop