Tips voor het maken van een herfsttafel (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
!cid_image001_jpg@01DA1D51b Hoe leuk is het om samen met je kinderen het bos in te gaan en daar allerlei bladeren, kastanjes en ook eikels te verzamelen voor het maken van een eigen herfsttafel? Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook leerzaam. Zo leren de kinderen namelijk hoe het werkt in de natuur en dat de bladeren rondom de herfst van de boom vallen omdat de bomen dan minder water en energie nodig hebben. Omdat het maken van een herfsttafel op allerlei verschillende manieren kan, hebben wij een aantal tips voor je.

Maak er een uitje van

Het maken van een herfsttafel doen we natuurlijk thuis, maar voor het zover is, is er eerst een bezoekje aan het bos nodig om alle benodigdheden te kunnen verzamelen. Door er een uitje van te maken, zul je ook merken dat de kinderen het veel leuker vinden, dan wanneer er even snel wat uit het bos moet worden gehaald. Vul bijvoorbeeld een tasje met allerlei lekkernijen en maak van tevoren een lijstje met dingen die je nodig denkt te hebben voor het maken van de herfsttafel. Niet voor niets is dit een enorm populair uitje voor veel gezinnen met jonge kinderen. Nog meer leuke kinderuitjes ontdekken voor in de herfstvakantie bijvoorbeeld? Dat kan natuurlijk gemakkelijk en snel online.

Maak een lijstje met benodigdheden

Kinderen hebben ontzettend veel fantasie. Begin daarom dus ook met het maken van een lijstje met benodigdheden die ze denken nodig te hebben voor het maken van een herfsttafel. Dit kan variŽren van wat bladeren, kastanjes en ook eikels tot misschien wel stokken en wat leuke diertjes uit de speelgoedwinkel om het nog echter te doen laten lijken. Door te beginnen met een lijstje, wordt het voor de kinderen ook een soort spel om ervoor te zorgen dat ze alles wat op het lijstje staat ook weten te vinden.

Ga naar het bos

Nu het lijstje klaar is, is het tijd om naar het bos te gaan. Om het nog leuker te maken, is het verstandig een tasje met lekkere dingetjes mee te nemen. De kans dat jullie wel even bezig zijn, is vrij groot, kunnen we je verzekeren. Neem bijvoorbeeld wat pakjes drinken mee en ook wat lekkers. Dit maakt het niet alleen een stuk leuker, maar zorgt er ook voor dat de kinderen het vaak veel langer volhouden. Want laten we eerlijk zijn, als je dorst hebt en je hebt geen drinken bij je, dan wil je het liefste gewoon lekker naar huis.

Laat je creativiteit de vrije loop

Hebben jullie alles verzameld? Dan kan nu het echte werk beginnen. Kies een plek waar de herfsttafel moet komen en begin met het bedekken van de tafel met bladeren. Het leuke aan het maken van een herfsttafel, is dat je helemaal vrij bent om te doen wat jij leuk vindt. Laat de kinderen daarom ook lekker hun gang gaan, want je zult zien dat ze ontzettend trots zullen zijn op hetgeen wat ze er uiteindelijk van gemaakt hebben.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop