Tuinhuisje van knijpers

Wat heb je nodig:
  • Knijpers
  • Zaagje
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Marjan Punter
knijpertuinhuis3

Een tuinhuisje maken van knijpers is leuk om te doen maar wel wat lastig. We beginnen met het huisdeel
Voor het huis heb je 28 knijpers nodig die je met de rechte kant tegen elkaar aan hebt geplakt. Dus 56 halve knijpers. Dit is de voorbereiding.
Gelukkig is houtlijm best snel droog, dus kun je meestal redelijk doorwerken.

De achterkant van het huisje bestaat uit 8 knijpers! Deze plak je naast elkaar, d.w.z, met de zijkanten aan elkaar vast, zoals je kunt zien op de foto. Zorg dat de knijpers mooi recht tegen elkaar komen.

De voorkant bestaat uit twee keer drie knijpers aan elkaar, dus met de zijkanten tegen elkaar. Dit wordt de deur, zoals je kunt zien op de foto. Dit kan nu even drogen.

De zijkanten van het huis bestaan uit 7 knijpers die je met de voor/achterkant tegen elkaar plakt, dus niet hetzelfde als de voor en achterkant van het huis. Dit doe je natuurlijk twee keer.

Nu moet dit ook even drogen, ongeveer een minuut of tien, dus kun je bijvoorbeeld aan het dak beginnen.
Als de muren van het huis droog zijn, plak je het huis in elkaar. Werk op een vlakke ondergrond, handig is om de achterste muur v.h huis ergens tegenaan te zetten. Zo kun je zien of je huis recht is.

knijpertuinhuis2

Het dak.
De zijkanten van het dak bestaan uit twee keer 14 halve knijpers, met de zijkanten aan elkaar geplakt. Let erop dat de knijpers mooi recht tegen elkaar aan zitten. De bovenkant van het dak is het moeilijkst. Het bestaat uit 4 keer 2 knijpers, die met de zijkant aan elkaar zijn geplakt en 1 knijper die je met de niet rechte kanten aan elkaar plakt. Hier moet je wel een stukje afzagen, zodat je een rechthoekig houtje krijgt.
Hieraan maak je de 4 keer 2 knijpers vast, zoals je kunt zien op de foto.

Als alles droog is, kun je het dak in elkaar plakken, door de zijkant en bovenkant tegen elkaar te leggen en deze met aan elke kant een knijper, aan elkaar te plakken.

knijpertuinhuis1

Voor het deel dat onder het dak zit, kun je op de tekening kijken welke stukjes je nodig hebt en hoe je het in elkaar moet plakken. Hier heb je er twee van nodig. Het is een moeilijk karweitje, dus hulp vaak wel noodzakelijk. De twee onderste delen als laatste op maat zagen, zodat ze precies passen.. Handig is als je het even op een papiertje in elkaar lijmt en dan het papiertje en al kantelen en je werkje even ergens neerzetten om te drogen. En ook is het handig om, als je de delen vast gaat plakken, het dak er even op te zetten om te zorgen dat het er mooi recht op past.
Dan alleen nog lakken, beitsen of verven.
Tip

  • Bekijk de foto's goed zodat je tuinhuisje er goed uit gaat zien. Maar iets afwijken mag best als je dat handiger vindt.

Nog een werkje in het thema Knijpers bekijken?
Sleutelrek huisje
Knijpersieraden
Wasknijperketting

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop