Voederhuis

Wat heb je nodig:
 • Leeg melkpak.
 • Kwast.
 • Verf.
 • Schaar.
 • Niettang.
 • Stuk touw.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
voeder Neem een melkpak en maak dat goed schoon van binnen. Maak dan vier grote gaten in de zijkanten van het pak, vlak boven de onderkant. Zorg dat je ongeveer een centimeter van de randen blijft omdat anders het pak te slap wordt.
Maak ook de bovenkant goed dicht en gebruik hier bijvoorbeeld een niettang voor.

Maak een mooi gaatje bovenin zodat je het voederhuisje straks kan ophangen. Nu het pak helemaal goed verven. Ook de binnenkant. Gebruik bijvoorbeeld twee kleuren, maar je kan het pak natuurlijk ook versieren.

Als je wilt dat de voederplaats wat langer meegaat kun je het geheel ook lakken. Doe dat buiten in verband met de giftigheid van de lak. (Of vraag het even lief aan je vader.)

Na het drogen het huisje buiten ophangen en natuurlijk wat vogelzaad erin of stukjes brood. En dan maar wachten tot de vogels het gevonden hebben. Wees niet bang als ze niet vlug komen. Het kan soms namelijk best een week duren voor de vogels de plek hebben gevonden.


Hieronder kun je een filmpje bekijken met dit werkje:


Tip

 • Je kan ook nog vetbollen erbij hangen en bijvoorbeeld pinda's die je aan een draad hebt geregen.

  Tip 2 ingezonden door Karin van Beers:
  Een voederhuisje met giftige verf verven is een ongezond idee voor de vogeltjes. Die zullen met hun snavels de verf zeker beschadigen en vervolgens binnenkrijgen en ziek worden. Dus gebruik geen giftige of schadelijke materialen! Ook niet versieren met kraaltjes bijvoorbeeld. Een vogelvriendelijker versiertip is misschien om er textiel of gedroogde herfstbladeren e.d. op te plakken.

Nog een werkje in het thema dieren bekijken?
Kuiken uit ei in de takken
Poes bij vissenkom
Spin van piepschuim

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop