Wintermutsje voor de pop

Wat heb je nodig:
  • Wc-rol
  • Schaar
  • Wol
  • Watten
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een leuk wintermutsje maken voor de pop. Maar als je niet met poppen speelt kun je hem ook bij een dinosaurus opzetten. Iedereen kan er eentje maken.

Het eerste wat je doet is een rondje van de wc-rol afknippen met een hoogte van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter.Dan ga je allemaal stukken draad van 15 tot 20 centimeter lang vastknopen om de wc-rol. Vouw het draad dubbel, doe het om het karton en steek de uiteinden door de lus. En dan even netjes aantrekken.En zo ga je door met knopen tot je rondom allemaal draden hebt zitten. Druk ze allemaal stevig tegen elkaar aan en dan kan er misschien nog een draadje bij. Probeer er zoveel mogelijk kwijt te kunnen.Als je rondom klaar bent dan kun je alle draden binnendoor in de rol duwen en aan de andere kant eruit halen. Dan krijg je een mooi randje aan het mutsje. Als je per ongeluk iets te korte draden hebt dan kun je deze stap ook weglaten.Dan knoop je een stuk wol om het uiteinde en maakt die stevig vast. Iets boven het midden is prima. Daarna een prop watten aan de binnen kant doen zodat het mutsje mooi bol blijft staan. Als het voor een pop is moet je er niet teveel in doen en kan het soms ook zonder watten.Dan de bovenkant even netjes gelijk knippen. Zodat er een mooi gelijkmatig stukje bovenop komt.
En dan is het wintermutsje af.Meteen maar opzetten bij je lievelingsknuffel of pop .


Tip

  • Als je er veel zin in hebt kun je van een strook karton je hele hoofd opmeten en een wintermuts voor jezelf maken. De draden moeten dan wel lang genoeg worden!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop