Zo richt je je knutselkamer in (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
pexels-photo-knutselkamer Een kamer om je hobby uit te voeren, wie wil dat nu niet? Het is uiteraard afhankelijk van wat jouw hobby is, hoe je de kamer het beste in kunt richten. Een aantal basiszaken kun je altijd goed gebruiken. Wat dacht je van een goed en ergonomisch bureau? Ook verlichting is erg belangrijk. Met onze tips wordt jouw knutselkamer je favoriete plek in je huis!

Hoe zit je?

Aan een goed ergonomisch bureau zitten is natuurlijk het beste, maar een mooie tafel voldoet vaak ook. Let erop dat je houding goed is, als je creatief bezig bent. Of dat nu zittend of staand is, dat maakt niet uit. Als je maar nadenkt over hoe je je lijf zo lang mogelijk fit kunt houden.

Kun je het zien?

Goede verlichting is heel belangrijk, vooral als je veel knutselt in de winter. Hoe fel je lampen ook zijn, dimbare led-verlichting is heel fijn. Je kunt dan namelijk op de meest felle stand knutselen en op een minder felle stand genieten van je mooie kamertje. Door er bijvoorbeeld een muziekje te luisteren of als je aan het nadenken bent over je creatieve proces.

Een plek om te ontspannen

Soms wil je gewoon in je knutselkamer zitten, zonder perse aan de slag te gaan. Een lekkere stoel is dan eigenlijk onmisbaar. Heb je ruimte voor een fauteuil? Gun jezelf die dan. Er gaat niets boven jezelf terugtrekken in je favoriete kamer.

Opruimen

De een heeft een opgeruimde kamer nodig voor een creatief proces. De ander heeft het liefst een ontplofte bende. Wat sowieso fijn is, is als je je knutselspullen georganiseerd hebt opgeruimd. Je hebt er niets aan als je iets wilt gebruiken wat je nergens kunt vinden. Koop een ladekast, opbergdozen, vakjeskast: wat maar handig is voor jouw spullen. Goed opgeruimd betekent nooit meer iets kwijt!

Eigen maken

Vergeet de sfeer niet! In jouw kamer moet een prettige sfeer hangen. Gebruik jouw favoriete kleuren, leg een vloerkleedje neer en hang iets moois aan de muur. Maak bijvoorbeeld inspiratieborden, waardoor je nog liever in je knutselkamer vertoeft. Alles wat goed is voor jouw creativiteit is toegestaan, als jij je er maar fijn bij voelt!
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop